Ponta anunță publicarea contractului cu Roșia Montană Gold Corporation

| 11 sep, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat în deschiderea ședinței de guvern de miercuri că în 1999 proiectul Roșia Montană stătea prin sertarele Executivului de atunci iar cabinetul pe care îl conduce și-a făcut datoria față de opinia publică, prezentând toate datele. Joi, ministrul Șova va prezenta contractul cu Roșia Montană Gold Corporation.

"Referitor la Roşia Montană, din 1999 stătea prin Guvernul României, prin sertare. Noi ne-am făcut datoria, am arătat opiniei publice toate datele", a declarat Victor Ponta. Acesta a adăugat că joi ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, va fece o conferință de presă în care va arăta toate documentele.

"Şova va face maine o conferinţă de presă în care va arăta toate documentele. Care vor fi elementele negative ce rezultă din faptul că noi nu vom aproba acest proiect, cât a plătit România, cât a cheltuit Gold Corporation. Noi suntem responsabili pentru toţi oamenii, nu numai pentru cei care protestează", a mai spus premierul.

Proiectul minier Roşia Montană este dezvoltat de Roşia Montantă Gold Corporation, al cărei acţionar principal este Gabriel Resources. Proprietarii Gabriel Resources sunt miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ