Ponta, despre studenta omorâtă pe trecerea de pietoni: „Iată de ce alcoolul la volan trebuie sancţionat"

| 04 oct, 2013

Premierul României, Victor Ponta, a scris un mesaj prin care îşi exprimă profunda tristeţe faţă de tragedia prin care mureşanca Francesca Belea (19 ani), a murit la câteva ore după ce a fost lovită, marţi seară, chiar pe trecerea de pietoni de un şofer de 47 de ani aflat sub influenţa alcoolică. Premierul arată că tragedia studentei nu este decât încă un exemplu trist pentru care Noul Cod Rutier trebuie votat.

Tragedia prin care o tânără mureşancă care abia împlinise 19 ani, venită la studii în Bucureşti, a murit la câteva ore după ce a fost izbită din plin chiar pe trecerea de pietoni de un şofer care consumase băuturi alcoolice nu a rămas fără ecou nici în mediul politic.

Premierul Victor Ponta a postat un mesaj, vineri dimineaţă, pe contul de Facebook, în care îşi prezintă tristeţea faţă de nenorocire. „Un eveniment cu adevărat tragic, care sfâşie inima oricărui părinte! Iată de ce viteza, alcoolul la volan, neacordarea priorităţii trebuie sancţionate mai aspru prin noul Cod rutier! Nu e vorba de bani şi amenzi, ci de sancţiuni şi de restricţionarea dreptului de a reveni la volan. Vreau să le interzicem cât mai repede celor care încalcă legea şi produc adevărate drame unor oameni nevinovaţi să revină imediat pe şosele!“, a scris Ponta.

Tragedia a avut loc marţi  în jurul orei 20.30, pe Bulevardul Iuliu Maniu din cartierul Militari, în zona restaurantului de tip fast food Mc Donald`s. „Tânăra de 19 ani a traversat regulamentar pe trecerea de pietoni unde a fost lovită din plin de un şofer de 47 de ani, la volanul unui autoturism marca Logan. Rezultatul etilotestului a arătat că şoferul avea 0, 36 mg/l alcool pur în aerul expirat, deci era sub influenţă alcoolică. Fata a suferit leziuni grave la cap şi, din păcate, a decedat marţi noapte la spital. Şoferului i s-a deschis dosar penal pentru omor din culpă“, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere din Bucureşti.
Tânăra care a murit după ce a fost lovită din plin pe trecerea de pietoni de un şofer băut este Francesca Belea, o fată din Târnăveni, judeţul Mureş, care era înscrisă în primul an de Facultate la Facultatea de Jurnalism Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti.
Potrivit ziarului local Tirnaveni.ro, Francesca Belea a absolvit Liceul teoretic din Târnăveni şi a promovat Bacalaureatul cu media 9,23, ea fiind admisă pe locurile bugetate ale Facultăţii de Jurnalism din Bucureşti.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ