Ponta: dosarele celor care au votat la referendum sunt dosare politice

| 03 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Parlament, că îşi menţine opinia potrivit căreia dosarele celor care au votat la referendum sunt "dosare politice" pornite de către "domnul Morar, domnul Papici şi toată trupa".

"'Mi-am menţinut şi îmi menţin opinia pe care mi-am exprimat-o astă-vară. Şi de astă-vară şi până astăzi nu mi-am schimbat-o, ci dimpotrivă mi-am întărit-o, că dosarele celor care au votat la referendum sunt dosare politice pornite de către domnul Morar, domnul Papici şi toată trupa. Nu-mi schimb această părere", a declarat premierul Victor Ponta, conform Agerpres.

Premierul a afirmat că Lucian Papici nu a fost schimbat din funcţia de şef al Secţiei I a DNA, ci acestuia i-a expirat mandatul.

"Nu a schimbat nimeni niciun procuror. S-au terminat mandatele, cum s-a terminat şi la domnul Morar. După două mandate, conform legii, nu ai voie să ai un al treilea mandat. Faptul că s-au terminat mandatele la DNA, şefi şi adjuncţi, s-au numit în vară, doamna Kovesi, domnul Nistor şi celălalt adjunct. S-a terminat mandatul, la Secţia a II-a a fost numit domnul Dumitrescu. La Secţia I s-a terminat mandatul la sfârşitul lui septembrie, lucrul pe care-l ştia toată lumea. Domnul ministru al Justiţiei, cum a făcut şi în cazul doamnei Kovesi, când urla toată lumea, toţi macoveiştii, a făcut propuneri pentru un mandat întreg de trei ani. Nu a făcut propuneri pentru oameni aduşi de cine ştie de unde, ci pentru oameni din DNA, care au lucrat la dosare din DNA. Nu are nicio legătură cu dosarele pe care domnul Papici le-a avut, şi-a terminat toate dosarele, revine la funcţia de procuror pe care nu i-o ia absolut nimeni", a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat: "Aceleaşi strigăte le-am auzit când a plecat domnul Morar, că se distruge DNA-ul şi nu s-a distrus deloc".

"Doamna Kovesi ocupă funcţia, tot ceilalţi ocupă toate celelalte funcţii, oameni tot din DNA conduc Secţia I, Secţia a II-a. Sunt absolut hotărât şi asta am şi făcut în faţa oricăror presiuni să asigur independenţa DNA-ului, atât faţă de Guvern, Parlament, coaliţia pe care o conduc, dar şi independenţa faţă de doamna Macovei, domnul Morar şi Evenimentul Zilei. Deci, procurorii aceia trebuie să lucreze pentru ţară, nu pentru unii sau pentru alţii", a spus Ponta.

Morar îi atrege atenţia premierului

"Că îi convine sau nu, sunt dosare care confirmă săvârşirea unor fapte penale şi oamenii care le-au comis merg în închisoare. Cred că ar trebui să fie mai responsabil când afirmă despre o întreagă instituţie sau despre o parte din procurori că au instrumentat dosare politice pentru că acesta este un lucru nedemn mai ales pentru un magistrat", a afirmat Daniel Morar, la Palatul Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ