Ponta, după întâlnirea cu socialiştii europeni: Nimeni n-a înţeles de ce nu merg eu la Consiliul European

| 27 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat, marţi, că niciunul dintre şefii de stat sau de guvern socialişti cu care a discutat la Bruxelles nu a înţeles de ce el nu participă marţi seară la reuniunea informală a Consiliului European.

'M-am bucurat să primesc alături de reprezentanţii colegilor noştri social-democraţi din Italia felicitările pentru rezultatul pe care l-am obţinut. (...) Toată lumea m-a întrebat şi mi-a spus că ne vedem în seara asta la Consiliu. Le-am spus că nu particip şi n-a înţeles nimeni cum poţi să câştigi alegerile şi să fii la guvernare şi să participe cineva care are două mandate în Parlamentul European. Fără să le dau mai multe detalii, le-am spus că este o anomalie a democraţiei româneşti, care se va încheia în luna noiembrie', a afirmat Ponta într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Cât priveşte discuţiile pe care le-a avut cu socialiştii europeni privind desemnarea unui comisar european din partea României, Ponta a spus că deocamdată e important să păstrăm portofoliul Agriculturii şi apoi se va discuta despre persoana care ar putea ocupa această funcţie.

'În primul rând se discută despre portofolii, şi nu despre persoane', a spus prim-ministrul.

Ponta a adăugat că nu ştie ce va discuta preşedintele Traian Băsescu marţi seară la Consiliul European.

'Am remarcat că preşedintele Băsescu v-a spus adevărul şi anume că comisarul european e desemnat de Guvern. Din greşeală v-a spus adevărul. Ce face domnia sa astă seară discutând despre Comisie, nu ştiu', a precizat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ