Ponta: Funcţionarii ANAF stau prost cu munca

| 24 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a semnalat miercuri că ar vrea ca funcţionarii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să fie mai activi la încasarea taxelor şi impozitelor, criticându-i că "au stat prost în prima jumătate a anului cu munca", dar mai bine "cu împărţitul scaunelor", transmite Agerpres.

"Astăzi închidem şi discuţia cu ANAF, cu centrele regionale. Am văzut multe emoţii. Aş vrea să-i văd pe funcţionarii de la administraţie la fel de activi şi când se pune problema de încasat veniturile statului, când e vorba de scaunele lor, văd că sunt foarte activi şi ţin foarte mult. Eu vreau să-i văd când încasează taxele şi impozitele, că au stat prost în prima jumătate a anului cu munca. Au stat bine cu împărţitul scaunelor şi al posturilor", a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

El i-a cerut vicepremierului Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, să facă până la sfârşitul verii toate schimbările necesare în cadrul ANAF. "Chiar dacă e vară, acum în vară să se facă toate schimbările şi de la 1 septembrie, vreau să nu mai fie nicio discuţie apropo de administraţie financiară iar Direcţia Antifraudă să devină efectivă", a afirmat Ponta.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) se reorganizează ca urmare a fuziunii prin absorbţie şi preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi a Gărzii Financiare.

În cadrul ANAF se înfiinţează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, structură fără personalitate juridică, cu atribuţii de combatere a actelor şi faptelor de fraudă şi evaziune fiscală.

 

 

Tag-uri: ANAF, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ