Ponta: Guvernul a învins în lupta cu "băieţii deştepţi" din energie

| 27 iun, 2013

Ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă, ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti, a fost salutată de premierul Victor Ponta, care a apreciat că acesta este un succes al Guvernului în lupta cu 'băieţii deştepţi', o reuşită care dă speranţe şi în ceea ce priveşte viitorul companiei Oltchim.

'După aproape un an de zile, mă bucur că, în sfârşit, Hidroelectrica a depăşit situaţia dezastruoasă în care a fost afundată de PDL, revenind pe piaţă, pe profit. Este un succes al Guvernului în lupta cu 'băieţii deştepţi', care ne dă speranţe şi în ceea ce priveşte viitorul companiei Oltchim', a precizat premierul, potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al Guvernului. 

Primul ministru l-a felicitat pe administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, pentru eforturile sale 'care au dus la acest succes'. 

'Este important ca, de acum, viitoarea conducere a companiei să prioritizeze investiţiile începute. Aşa cum am declarat în repetate rânduri, domeniul energiei reprezintă o prioritate pentru Guvern, tocmai pentru că poate constitui o şansă pentru independenţa energetică şi pentru relansarea economică a României', a mai declarat premierul.

Tribunalul Bucureşti a dispus joi închiderea procedurii de insolvenţă pentru Hidroelectrica SA. 

Pe 19 iunie, premierul Ponta a declarat că procedura de listare pe bursă pentru pachetul minoritar al Hidroelectrica va fi declanşată imediat după ieşirea companiei din insolvenţă.

'Am, împreună cu domnul Niţă (Constantin Niţă- ministrul delegat pentru Energie), o veste bună: aseară, Comitetul creditorilor a aprobat planul de reorganizare a Hidroelectrica. Deci, probabil că săptămâna viitoare, Hidroelectrica, după un an de zile de lupte grele de tot, fără contracte cu băieţi deştepţi, fără pierderile la Videanu în buzunar, fără toate celelalte afaceri necurate, revine pe piaţă şi vreau imediat să declanşăm procedura de listare pentru pachetul minoritar', a spus Victor Ponta.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în data de 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012, iar administrator judiciar al companiei a fost desemnată firma Euro Insol. Termenul de ieşire din insolvenţă a companiei a fost 26 iunie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iun, 2013
dani
normal ca a invins!
Petre Roman a castigat pariul cu agricultura!!!! Victor Ponta castiga pariul cu energia!!!! URAAAAA URAAAA. Vom fi iarasi ceea ce am votat, ba chiar mai prosti decat atat!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ