Ponta: Guvernul va avea cât mai puţine "intervenţii centraliste"

| 28 mai, 2013

Premierul Ponta a asigurat autorităţile locale că Guvernul va emite cât mai puţine reglementări şi va avea cât mai puţine "intervenţii centraliste" care să vizeze activitatea administraţiei, deoarece nu vrea să se cadă în capcana de a crede că din Palatul Victoria se ştie ce trebuie în teritoriu.

"Ideea că ştii de la Palatul Victoria ce trebuie făcut în Baia Mare, Satu Mare, Botoşani sau într-un sector al Bucureştiului este o idee greşită şi sper să nu cădem din nou în greşeala de a crede că de la nivel central se poate face totul mai bine", a spus Ponta.

Premierul a adăugat că, beneficiind de viziunea pe termen mediu şi lung a mediului privat şi a autorităţilor locale, în oraşele României poate fi asigurat în următorii ani un nivel de viaţă "nu neapărat atât de repede" la nivelul unor oraşe din Germania sau alte ţări europene, importantă fiind însă tendinţa pozitivă.

Ponta a adăugat că, în dezvoltarea oraşelor, soluţia o constituie parteneriatul real între mediul privat, asociaţiile neguvernamentale şi autoriăţile locale, deoarece acestea din urmă nu dispun de resursele financiare şi nici de toate informaţiile necesare unei strategii pe termen lung.

Prim-ministrul a arătat că atât în Capitală, cât şi în alte oraşe mai sunt multe de făcut în privinţa reducerii gradului de poluare, decongestionării traficului, creşterii eficienţei eneregetice şi îmbunătăţirii tuturor lucrurilor care ţin de calitatea vieţii.

"Astăzi mă uitam că, mai ales când e vremea foarte frumoasă, Bucureştiul arată ca un oraş în care se poate trăi. Am realizat imediat însă că, fiind prim-ministru, circulaţia era mult mai uşoară pentru mine decât pentru ceilalţi locuitori ai oraşului şi, în mod sigur, dacă aş merge mai în profunzime, aş vedea că sunt enorm de multe lucruri de făcut în oraşele noastre". a afirmat Victor Ponta.

 

Tag-uri: Ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ