Ponta îi dă replica lui Băsescu: Face presiuni şi intră cu bocancii domniei sale în Justiţie

| 03 oct, 2013

Premierul Victor Ponta i-a dat replica preşedintelui Traian Băsescu, care l-a acuzat pe premier că a intrat cu bocancii în justiţie. Presiunile preşedintelui Traian Băsescu în Justiţie sunt determinate de faptul că acesta nu mai controlează ''în totalitate'' zona.

Premierul Victor Ponta a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că nu a discutat niciodată cu procurorul Tiberiu Niţu ''nici pe cine propune, nici pe cine revocă'' din funcţie, conform Agerpres.

''Eu nu am vorbit niciodată cu procurorul general, Niţu, nici pe cine propune, nici pe cine revocă, nu intră în atribuţiile mele. Am constatat astăzi, am aflat astăzi că preşedintele Băsescu l-a sunat pe procurorul general şi i-a spus pe cine să pună, pe cine să schimbe din funcţie, ceea ce este în stilul Băsescu în Justiţie. Sper să nu mai funcţioneze de acum încolo. În rest, ...faptul că preşedintele Băsescu are procurori favoriţi şi nefavoriţi este un mod de a interveni ca preşedinte în Justiţie, care sper şi îmi doresc să înceteze. Nu a încetat (...), dar, uşor-uşor, va înceta. Este cea mai brutală ingerinţă pe care poate să o facă cineva. Văd că se şi laudă cu faptul că l-a sunat pe procurorul general'', a spus Ponta.

Premierul a adăugat că nu ştie despre noii şefi din Justiţie decât că provin din Direcţia Naţională Anticorupţie şi a precizat că schimbările s-au făcut potrivit reglementărilor legale în vigoare.

''Nu ştiu cine sunt noii şefi. Ştiu doar că sunt toţi din DNA, nu au fost aduşi de la vreun partid sau cine ştie ce instituţie, habar nu am dacă sunt mai buni sau mai răi. Ştiu un singur lucru, că dl Papici şi-a terminat mandatele - două, ca şi dl Morar, ca şi dl Băsescu, care şi-l va termina la anul, şi că ministrul Justiţiei şi procurorul general au aplicat legea adoptată de Parlamentul României în vremea dnei Macovei. (...) Nu am nicio treabă cu aceste schimbări. (...) Nu am vorbit cu procurorul general niciodată despre aşa ceva. Cel care face presiuni şi intră cu bocancii domniei sale, ca de obicei de fapt în ultimii 9 ani în Justiţie, înţeleg că este Traian Băsescu, care dă telefoane, îl ameninţă pe procurorul general să nu facă ceva conform legii. Aşa spunea legea, când încetează mandatele se numesc alţi oameni. Tot acest circ pe care-l face preşedintele este, din punctul meu de vedere, disperarea lui Traian Băsescu că nu mai controlează în totalitate zona în care era dl Morar şi toţi ceilalţi, ceea ce eu cred că e un lucru bun pentru România - să nu mai controleze Traian Băsescu dosarele penale'', a explicat primul-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut joi că procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a fost supus unor presiuni politice în cazul încetării delegării procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ