Ponta: Înclin spre organizarea referendumului odată cu alegerile prezidenţiale

| 19 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că există trei variante de organizare a referendumului pentru modificarea Constituţiei, dar că personal preferă ca acesta să aibă loc odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

'Sunt doar trei variante: varianta unu, în această toamnă, dar există riscul de a nu avea 50% prezenţă (...), a doua variantă este odată cu europarlamentarele, dar nu cred că este o idee bună, pentru că ideea de a cupla un referendum odată cu alegerile europarlamentare înseamnă să acoperi total un subiect important care este cel al prezenţei noastre în PE. A treia variantă, spre care eu personal înclin, dar nu pot să vă spun dacă va fi decisă sau nu, este de a avea referendumul de revizuire a Constituţiei odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, la sfârşitul anului viitor', a precizat premierul, joi seara, la Digi24.

El a adăugat că decizia referitoare la momentul organizării referendumului va fi luată probabil la finele lunii august, în cadrul USL, după ce vor avea loc discuţii şi cu UDMR şi cu PPDD. Victor Ponta a adăugat că vicepremierul Liviu Dragnea are dreptate în ce priveşte faptul că o amânare a referendumului implică şi faptul că regiunile nu mai pot deveni beneficiare directe de fonduri europene de la 1 ianuarie. 

'De trei ani şi jumătate fac un tandem cu Liviu Dragnea. Întâi l-am făcut la partid, acum îl facem şi la Guvern şi n-a reuşit nimeni să ne despartă în perioada asta, dimpotrivă. (...) El a spus un lucru, pe care e foarte greu să îl contrazici. Dacă nu facem anul acesta referendumul să introducem regiunile, practic regiunile nu mai pot deveni beneficiare directe de fonduri europene de la 1 ianuarie 2014, în noul exerciţiu financiar. Va trebui în 2015 să le acredităm, e o poveste lungă. Şi are dreptate, unul din argumentele regionalizări era tocmai să dăm spre regiuni absorbţia fondurilor europene. Probabil că vom amâna', a precizat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ