Ponta: Liberalii, de acord cu "Comisia Călăraşi"; preşedintele comisiei, de la PSD

| 21 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la România TV, după întâlnirea cu liderul PNL, Crin Antonescu, că liberalii sunt de acord cu constituirea 'Comisiei Călăraşi' şi că decizia privind componenţa comisiei va fi luată săptămâna viitoare.

'Săptămâna viitoare, când Parlamentul revine la lucru, o să avem o propunere comună din partea PSD, PNL, PC şi UNPR pentru formarea comisiei (de anchetă în cazul Călăraşi- n. red.), a precizat premierul.

Întrebat dacă preşedintele Comisiei va fi senatorul PSD, Ilie Sârbu, Victor Ponta a negat. 'Nu. Va fi în mod sigur preşedinte de la PSD. Sigur, noi avem grupul cel mai mare, decizia cine va fi preşedinte şi cine sunt membri Comisiei o să o luăm la PSD, săptămâna viitoare. Nu pot să spun de pe acum, pentru că trebuie să discut cu grupurile parlamentare. Avem nevoie de parlamentari în primul rând, cu cunoştinţe juridice foarte serioase', a afirmat Victor Ponta.

Primul-ministru Victor Ponta declara marţi că liderii grupurilor parlamentare ale PNL, PSD şi PC vor propune înfiinţarea unei comisii comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor care să ancheteze activitatea persoanelor din instituţiile publice în legătură cu 'întreaga afacere Călăraşi'.

Aceasta ar urma să se ocupe de modalitatea în care s-au făcut retrocedări în acel judeţ, respectiv modul în care instituţii ale statului şi persoane ocupând funcţii oficiale s-au implicat în activităţi private de verificare şi pentru achiziţionarea unor terenuri pentru persoane private.

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a achiziţionat mai multe parcele de teren, de mărimi diferite, cu o suprafaţă totală de 290,41 de hectare în comuna Nana, judeţul Călăraşi, de la firma SC Berfige SRL, cu sediul în Bucureşti, în luna septembrie a acestui an, potrivit contractului de vânzare-cumpărare. Preţul de vânzare a fost de 5.844.864,25 lei.

În 15 noiembrie, Ioana Băsescu a dat publicităţii contractul încheiat cu CEC Bank, pentru cumpărarea terenurilor din judeţul Călăraşi, precum şi contractul de ipotecă imobiliară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ