Ponta: Ministerul de Interne a devenit un garaj pentru maşinile furate

| 08 mai, 2013

Primul ministru a declarat că maşinile confiscate în România sunt depozitate de Ministerul de Interne într-un garaj, pentru că nu pot fi valorificate din cauza dreptului de proprietate. Premierul susţine confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni.

Premierul Victor Ponta crede că este necesară o adaptare la realităţile europene în ceea ce priveşte dreptul la proprietate în viitoarea Constituţie. "Avem situaţii - în practică de exemplu - acum maşinile furate sau introduse prin contrabandă nu le poate valorifica Ministerul de Interne, stau într-un garaj la Ministerul de Interne 4 ani, 5 ani, 7 ani, cât durează procesul şi practic nu mai au nicio valoare în momentul în care se termină procesul. În toate ţările europene maşina se valorifică şi, dacă cumva după 5 ani sau 6 ani, este achitat inculpatul, statul îl despăgubeşte. Dar noi acum, la Interne, suntem un fel de garaj de maşini furate, pentru că nu avem voie să le valorificăm că e dreptul de proprietate. În sensul acesta vorbeam de o adaptare la realităţile europene, atât şi nimic mai mult", a explicat premierul Ponta, cu ocazia Forumului Constituţional.

De asemenea, Victor Ponta a vorbit şi de evoluţia legată de sechestrarea şi confiscarea bunurilor dobândite în urma infracţiunilor, pe care o susţine. "Eu cunosc foarte bine prima legislaţie care s-a adaptat acestor noi realităţi infracţionale - legislaţia americană. Acum şi cea europeană merge în acest sens", a punctat Victor Ponta.

Tot legat de acest drept, premierul a amintit şi de problemele privind exproprierile, care întârzie proiectele mari de dezvoltare a infrastructurii. "Trebuie să avem o procedură mai simplă, mai directă de expropriere atunci când e vorba de mari lucrări de infrastructură", a mai spus premierul.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ