Ponta: Nu sindicatele conduc Poşta Română sau metroul bucureştean

| 11 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, noii conduceri de la Poşta Română să menţină dialogul cu sindicatele, dar în acelaşi timp să reducă pierderile.

'E important ca noul management de la Poşta Română, pe de o parte să reducă pierderile, să discute cu investitorul privat care şi-a anunţat intenţia şi să păstreze o discuţie normală cu sindicatele. Nu sindicatele conduc Poşta Română, noi conducem Poşta Română, dar e important să existe dialog social', a spus Ponta în debutul şedinţei de Guvern.

Compania Naţională 'Poşta Română'( CNPR) are un nou Consiliu de Administraţie, ce va fi condus de către şeful Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Leszek Sobolewski, precum şi un nou director general interimar în persoana lui Alexandru Petrescu, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Ponta a adăugat că o situaţie similară este şi la metroul bucureştean.

'La fel la metrou, domnul ministru (Dan Şova-n.r.), sindicatele au condus metroul în ultimii 10 ani şi au fost tot pe pierdere. Acum, domnul Rădoi (lider sindical - n.r) zice că iar trimite nişte oameni în faţă şi îl lăsăm să conducă în continuare metroul. Nu se va întâmpla acest lucru. Vreau dialog social şi la metrou până va trece la Primăria Capitalei, dar vreau să facem dialog social, protecţia oamenilor şi în acelaşi timp să reducem pierderile. Şi când o să fie domnul Rădoi proprietarul metroului, atunci decide dânsul. Deocamdată, el e proprietar de facto de ani de zile şi cum mai tăiem nişte zone, ne mai trimite nişte oameni să protesteze. Eu cred că oamenii au dreptate să aibă din partea noastră siguranţa locului de muncă şi a beneficiilor normale şi corecte însă de fiecare dată să vedem de unde plătim, că de fapt plătim de la toţi cetăţenii acestei ţări pierderile care pot fi îndreptate de la metroul din Bucureşti', a arătat prim ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ