Ponta: Oficialii români circulau la Bruxelles cu o maşină ce risca să se strice la primul semafor

| 28 aug, 2013

Premierul Victor Ponta i-a îndemnat, miercuri, pe diplomaţii români acreditaţi în străinătate să-i semnaleze inclusiv problemele 'mici' cu care se confruntă, dând exemplul reprezentanţilor de la Bruxelles, despre care şeful Executivului a spus că foloseau o maşină 'care putea să se strice la primul semafor'.

'Sunt lucruri foarte mici, dar importante, pe care le putem rezolva doar dacă mă informaţi sau doar dacă observ eu. O să vă dau un singur exemplu, o să vi se pară foarte mic, dar era important pentru România: preşedintele ţării, primul-ministru, reprezentaţii noştri la Bruxelles, la Consiliul European mergeau cu o maşină care... Până la urmă şi-a făcut curaj domnul Motoc (Mihnea Motoc, reprezentant permanent al României pe lângă Uniunea Europeană - n.r.) şi mi-a zis că s-ar putea să se strice la primul semafor. Era important. N-am vrut să mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă preşedintele ţării sau primul-ministru ar rămâne cu maşina în pană în faţa Consiliului European. Slavă Domnului, maşini mai avem la Bucureşti şi-am putut să trimitem la Bruxelles. La fel se întâmplă şi în alte părţi: sunt lucruri mici care ţin de modul în care arată o ambasadă, de o poziţie pe care nu reuşim să o ocupăm, de cooperarea pe care o aveţi cu ICR', a relatat Victor Ponta, la Reuniunea Anuală a Diplomaţilor.

În context, el i-a asigurat pe ambasadori că a sprijinit iniţiativa de a le corecta pensiile, declarându-se convins că Parlamentul va lua o decizie în acest sens.

'Ştiu foarte bine şi problemele pe care le aveţi şi lucrurile pe care încercăm să le rezolvăm, unele mari, altele mai mici. Uneori lucrurile mici contează mai mult şi, da, am sprijinit iniţiativa domnului ministru - sunt convins că şi Parlamentul o va face - de a îndrepta un lucru nedrept care s-a întâmplat cu pensiile ambasadorilor. Aşa cum am reuşit să facem în cazul militarilor, vom reuşi şi în cazul ambasadorilor', a adăugat Ponta.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, organizată de Ministerul Afacerilor Externe, se desfăşoară până joi la Bucureşti. Evenimentul constituie un prilej pentru evaluarea activităţii diplomatice desfăşurate în ultimul an şi pentru stabilirea principalelor direcţii de acţiune pe termen mediu şi lung.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ