Ponta: Orice modificare a Legii 161 privind incompatibilităţile se aplică doar pentru viitor

| 19 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a precizat luni că situaţia primarilor declaraţi incompatibili de ANI şi care au acţiuni în instanţă este una "serioasă", el arătând că orice eventuală modificare a Legii 161 privind incompatibilităţile se va aplica doar pentru viitor, iar interpretarea speţelor e decisă de instanţă.

"Orice modificare a Legii 161/2003 se aplică doar pentru viitor. O să vedem ce decidem. Dacă e vorba de sesizările actuale ale ANI - sunt toate în instanţă. După deciziile instanţelor, definitive şi irevocabile, o să vedem câţi sunt afectaţi, câţi nu", a spus Ponta.

El a arătat că modificarea legii nu acţionează pentru cazurile actuale, procedura fiind deja începută, precizând că acesta este şi punctul de vedere emis de Ministerul Justiţiei.

"Orice modificare a legii acţionează pentru viitor şi atunci nu rezolvăm problema actuală. În viitor nu mai intră nimeni în consiliile de administraţie ale regiilor autonome. Problema e ce se întâmplă până acum şi asta e o procedură deja începută", a precizat Ponta.

El a menţionat că problema ţine de interpretarea actuală.

"Problema e dacă în acest moment interpretarea ANI sau interpretarea aleşilor e cea considerată de instanţă ca fiind legală şi asta e dată de intanţă. Sunt nişte prime dicizii în primă instanţă care sunt contradictorii", a arătat Ponta.

El a mai spus că ministrul Justiţiei va informa Comisia Europeană asupra acestei situaţii în luna septembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ