Ponta: Până la sfârşitul anului, UE ar putea decide aderarea României la Schengen cu graniţele aeriene

| 23 sep, 2013

Premierul român Victor Ponta a declarat luni, la Helinski, că până la sfârşitul anului la nivelul UE ar putea fi luată decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen cu graniţele aeriene, evidenţiind importanţa următorului raport al Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei.

'Tehnic suntem pregătiţi (n.r. - pentru aderarea la Schengen). Până la sfârşitul anului decizia ar putea fi luată privind primul pas, care priveşte graniţele aeriene', a spus Ponta în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul finlandez Jyrki Katainen.

'Am înţeles cât de important va fi următorul raport MCV. Am făcut paşi pozitivi. Trebuie să fim foarte angajaţi în această direcţie', a mai spus premierul român, cu ocazia vizitei sale oficiale în Finlanda.

Jyrki Katainen a afirmat la rândul său că România îndeplineşte toate condiţiile tehnice de aderare la spaţiul Schengen şi că Finlanda aşteaptă următorul raport MCV pentru a lua o decizie.

'Toată lumea este de acord că Romania îndeplineşte criteriile tehnice de aderare la Schengen. La nivel european am decis, şi Finlanda susţine această decizie, că după următorul raport MCV vom primi mai multe informaţii care ne pot ajuta să luăm decizia că România poate adera la Schengen. Potrivit ultimului raport MCV, Romania a primit semnale pozitive de la UE şi este o veste pozitivă', a spus premierul finlandez.

El a mai afirmat că îl încurajează pe premierul român 'să continue în această direcţie'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ