Sondaj: Ponta, pe primul loc la încredere. Antonescu, în cădere liberă

| 08 sep, 2013

Premierul Victor Ponta este politicianul în care românii au cea mai mare încredere, potrivit rezultatelor unui sondaj CSOP realizat la comanda PDL, citate de Adevărul. Ponta are un procent mai mare chiar şi decât Mugur Isărescu, în timp ce Antonescu pierde tot mai mult teren, ajungând la o cotă de încredere egală cu cea a preşedintelui Traian Băsescu.

Cu 29% încredere, Ponta a trecut înaintea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a fost preferat de 27% din români. Podiumul este completat de Sorin Oprescu, în care 22% din respondenţi au declarat că au mare încredere. Totodată, candidatul USL la preşedinţie, Crin Antonescu, a ajuns la o cotă de numai 17%, la egalitate cu preşedintele Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte politicienii Opoziţiei, premiant preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, cu 16% în topul încrederii. Locurile următoare sunt ocupate de Vasile Blaga şi Emil Boc, ambii cu un procent de 14 puncte.

USL domină la capitolul "intenţie de vot", cu o cotă de 58% . Pe locul doi se află PDL, care a atins pragul de 18%. Partidul patronat de Dan Diaconescu a ajuns la numai 6%, mult mai puţin decât la alegerile parlamentare din decembrie 2012, când avea 15% din voturile românilor.

Topul continuă cu UDMR, cu o cotă de 6%, şi cu Mişcarea Populară, preferată de 3% din români. Pe ultimul loc se află Forţa Civică, cu un punctaj de 2%.

Sondajul a fost realizat la cererea PDL pe un eşantion de 1.082 persoane, în perioada 24 august-1 septembrie, marja de eroare fiind de ±3,0% .

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ