Ponta: România este una dintre ţările cele mai avansate în regiune în privinţa capabilităţilor de intervenţie

| 10 oct, 2013

România este una dintre ţările cele mai avansate în regiune în ceea ce priveşte capabilităţile de acţiune şi intervenţie în cazul unor accidente sau calamităţi, a declarat joi premierul Victor Ponta.

'Sunt cu atât mai bucuros cu cât, cum am făcut de dimineaţă când am vizitat o zonă industrială de succes a României, să-mi continui cumva, cu încăpăţânare, dorinţa de arăta lucrurile bune care se întâmplă în România şi lucrurile cu care trebuie să ne mândrim. Şi cred că este absolut justificată mândria noastră naţională faţă de modul în care Armata Română, forţele noastre, fie aeriene, fie navale, fie terestre, îşi fac datoria. Modul în care, iată, printr-o colaborare care de multe ori era greu de anticipat între MApN, MAI, medicii care care fac parte din acest concept integrat, avem realmente una din ţările cele mai avansate din punctul de vedere al capacităţii noastre de a interveni în situaţii de urgenţă, de a acorda ajutor medical, de a salva vieţi omeneşti', a declarat premierul la prezentarea flotei de transport a Forţelor Aeriene, cu prilejul sosirii în ţară a celei de-a şasea aeronave de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J Spartan.

Victor Ponta a adăugat că anul acesta, când România s-a confruntat cu tragedii, cum ar fi accidentele mortale colective din Muntenegru şi Ungaria sau tragedia de la Galaţi, 'Armata, Pompierii, SMURD-ul, toată lumea şi-a făcut datoria'.

'(...) Ştiu că urmează să vină şi avionul de stingere a incendiilor, avionul cumpărat la SMURD, elicopterele de la SMURD, elicopterele militare, spitalul militar de campanie. Toate aceste mijloace să le folosiţi, sigur mi-aş dori cât mai rar, din păcate nu o să fie aşa. Din păcate o să fie nevoie de ele, dar din fericire le avem atunci când este nevoie de ele. Avem nişte oameni care le deservesc şi vreau să folosesc fiecare ocazie pentru a le mulţumi celor care pilotează avionul, elicopterul, celor care merg pe teren, celor care dorm cu oamenii care nu au adăpost. Lor mai rar am ocazia şi vreau să le mulţumesc cu această ocazie', a declarat premierul.

Victor Ponta a subliniat la finalul evenimentului că în perioada imediat următoare 'ministerul de Interne, ministerul Apărării şi ministerul Sănătăţii trebui să vină cu strategia foarte clară şi normele şi procedurile foarte clare ca să integrăm, practic, aceste servicii'. 

'Şi atunci când avem o urgenţă, că e în Muntenegru, că în Galaţi, că e undeva, să putem să le folosim cât mai raţional. Care este elicopterul mai apropiat, când avem nevoie de avion, când avem nevoie de spital, când avem nevoie de fiecare capabilitate în parte. Această interconectare între militari şi civili cred că este un lucru extraordinar şi putem să salvăm, deja, foarte multe vieţi', a declarat premierul. 

Victor Ponta şi-a exprimat convingerea că şi pentru 2014 se vor găsi fondurile necesare pentru continuarea acestui program.

'Terminăm, totodată, anul acesta toate elicopterele SMURD pentru cele opt regiuni şi vreau să continuăm cu dotarea SMURD-ului. Fiecare din aceste mici părticele din acest puzzle sunt importante şi realmente în acest moment cred că România este extrem de avansată cel puţin pentru regiunea noastră. Nu vreau să ne comparăm cu ţări mult mai bogate', a mai declarat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ