Ponta: România şi-a făcut toate lecţiile pentru aderarea la Schengen, romii nu au legătura cu asta

| 02 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că, probabil, raportul MCV pentru România nu va fi dat în decembrie pentru că este bun, iar ţara noastră şi-a făcut toate lecţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen. Şeful Executivului a subliniat că problema romilor nu au legătură cu acest subiect.

"Ne-am făcut toate lecţiile şi pe siguranţa frontierelor şi pe MCV, care probabil că va fi bun şi de aia va fi amânat. Dacă era ceva rău, venea mai repede. Noile poveşti care apar acum cu romii nu au nicio legătură şi trebuie să spuneţi tot timpul: romii sunt acolo şi or să fie acolo şi dacă intrăm în Schengen şi nu avem o obligaţie. Avem o strategie de integrare a romilor, dar nu doar a romilor, eu nu vreau să vorbim doar despre romi, eu vreau să vorbim despre românii care comit diverse fapte în alte state din UE şi faţă de care vreau ca în perioada următoare să luăm nişte măsuri drastice. Dar una-i una şi alta-i alta", a afirmat Victor Ponta, conform Agerpres.

Şeful Executivului a vorbit şi despre faptul că poziţiile luate de anumite ţări cu privire la romi au avut legătură cu politica internă a respectivelor state.

"Că toată lumea îşi face campanie pe seama României, e vina, cum să vă spun, până la urmă a noastră, că acceptăm chestia asta. Noi ne-am făcut treaba, în rest, ce vrea fiecare ţară când are alegeri... O să fie tot timpul alegeri, s-au terminat într-o ţară, încep în alta. Lucrurile trebuie spuse foarte clar, vă rog să spuneţi la toate întâlnirile: au probleme în politica lor internă, să şi le rezolve, dar nu pe spinarea noastră. Strategia de integrare a romilor o facem, pedepsirea celor care ne fac de râs şi îi fac de râs pe toţi românii care lucrează corect şi cinstit în străinătate o să o facem", a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ