Ponta: şi firmele private vreau să beneficieze de bonusuri la achiziţionarea maşinilor electrice

| 12 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că ar vrea să identifice o soluţie prin care să li se asigure bonusuri şi companiilor private la cumpărarea unei maşini electrice, pentru a le stimula să-şi schimbe flotele de automobile.

"Am introdus în lege un bonus pentru cei care cumpără maşini electrice - e vreo 2.500 de euro - şi înţeleg că încă nu putem să-l aplicăm şi la firmele private, ci putem să-l aplicăm doar la persoane fizice şi la instituţii şi vreau să găsim o soluţie, pentru că de fapt ideea este ca şi companiile să-şi schimbe flotele de maşini, să treacă pe maşini electrice. Noi, ceilalţi, persoanele fizice, o să trecem încet-încet, dar marea schimbare - vorbesc de poluare, de reducerea consumului de carburant - vine de la companii", a declarat Victor Ponta.

Premierul a făcut această declaraţie după ce a vizitat, împreună cu omologul său francez, Centrul Tehnic Titu, parte a Renault Tehnologie Roumanie, care are drept misiune testarea autovehiculelor concepute în birourile de proiectare Renault.

De asemenea, premierul Victor Ponta şi omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, au testat la Centrul tehnic Titu o maşină electrică Renault ZOE.

Cu o suprafaţă de 350 de hectare şi 400 de angajaţi, centrul pune la dispoziţia inginerilor cele mai noi tehnologii în domeniul încercărilor şi mijloace necesare pentru a testa maşinile şi componentele în diverse stadii de proiectare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ