Ponta: Sper că CE are bani să deconteze toate proiectele cu fonduri UE

| 19 iun, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că România trebuie să intre într-o fază accelerată de absorbţie a fondurilor, adăugând că speră că la nivelul Comisiei Europene vor exista bani pentru decontarea tuturor proiectelor.

“ Domnul ministru Teodorovici, dvs. sunteţi responsabil în continuare să ne batem şi pentru programul de creştere a competitivităţii economice, ultimul rămas încă în stare de presuspendare, în aşa fel încât, practic, să reparăm, după un an şi jumătate, greşelile grave comise de guvernele României şi să putem să intrăm într-o formulă accelerată de absorbţie a fondurilor europene. Să sperăm că o să aibă şi Comisia Europeană bani să ne deconteze, că acum s-ar putea să ne trezim în situaţia cealaltă, în care facem noi toate proiectele şi să fie mai puţini bani” , a spus primul-ministru la începutul şedinţei de guvern.

El i-a felicitat pe miniştrii implicaţi în deblocarea programelor operaţionale presuspendate în contextul în care comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, s-a declarat vineri încrezător că în cursul acestei săptămâni va putea face anunţul final privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial de Transport.

“ Însă nu mă mulţumesc cu faptul că doar acestea au fost deblocate. Creşterea competitivităţii, împreună cu Ministerul Economiei, Cercetarea, Comunicaţiile, toţi cei care au proiecte în derulare, vreau să veniţi cu action planul, ca să îl deblocăm şi pe acesta. E foarte, foarte important” , a mai precizat Victor Ponta.

Ca urmare a deficienţelor apărute în utilizarea fondurilor europene în perioada 2009 - 2011, Comisia Europeană a presuspendat patru programe operaţionale: Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operaţional Regional (POR), Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Comisia a reluat în acest an plăţile pentru două programe operaţionale: POSDRU şi POR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ