Ponta: Strategia pentru IT va fi folosită în perioada următoare în toate procedurile europene

| 24 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi că strategia pentru IT pe care Guvernul a realizat-o împreună cu mediul privat de specialitate va fi folosită în perioada care urmează în toate procedurile europene.

"Astăzi nu se decide tot legat de agenda digitală, se discută, într-adevăr, câteva dintre ideile principale şi, eventual, se vor adăuga altele, pentru că, spunea preşedintele Hollande la întâlnirea pe care am avut-o mai devreme, iată, a apărut problema securităţii datelor personale, este subiectul numărul unu în toată media europeană astăzi, că ne place sau nu ne place. Probabil că acest lucru se va adăuga, apropo de agenda digitală şi de accesul la bazele de date. Această strategie pe care nu am scris-o eu, dar a fost întocmită de către autorităţile guvernamentale în colaborare cu industria de IT privată, care este extrem de apreciată, evident că o vom folosi în perioada care urmează în toate procedurile europene. Din păcate, chiar în cadrul Consiliului European nu vom putea să o prezentăm", a spus premierul într-o conferinţă de presă la Bruxelles, citat de Agerpres.

Şefii de stat şi de guvern din UE se întâlnesc joi şi vineri, la Bruxelles, în cadrul primului summit dedicat agendei digitale, care se va concentra însă asupra unor chestiuni legate de piaţa unică, încercând să îndepărteze dezbaterea de acuzaţiile de spionaj electronic care planează asupra Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA şi de tema protecţiei datelor, scrie portalul de ştiri europene EurActiv.

Draftul de concluzii ale summitului, consultat de EurActiv, confirmă faptul că statele membre preferă să se axeze asupra 'pieţei unice digitale', decât să se angajeze într-o dispută deschisă asupra reglementărilor privind protecţia datelor. Astfel, acestea se concentrează asupra pachetului privind piaţa unică a telecomunicaţiilor propus de Comisia Europeană şi care este încă evaluat de Parlamentul European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ