Ponta un adevărat premier, Băsescu huiduit ca pe vremuri

| 17 sep, 2013

Diferența dintre Traian Băsescu și premierul Ponta a fost una evidentă: cât timp unul o dădea pe țuici și muzici pedeliste cu tovarășii de odinioară, celălalt cobora într-o mină uitată de Dumnezeu, unde niște muncitori amârâți s-au ascuns de atâta sărăcie și disperare.

 

Duminica aceasta președintele încă în funcție, Traian Băsescu, le-a reamintit românilor că minciuna are picioare scurte. Familiile victimelor cumplitului accident din Muntenegru sunt încă îndoliate, dar președintele pare să-i fi uitat deja, prins de veselia și cheful petrecăreților de la Țebea.

Și măcar dacă nu-și amintea de ei, dar să nu fi uitat cum l-a atacat atunci pe premierul Victor Ponta, ”golanul” care îndrăznea să fie la un meci de baschet organizat în scopuri caritabile atunci când, la sute de kilometri distanță un șofer imprudent scăpa controlul volanului și se prăbușea în prăpastie cu un autocar plin de pasageri. Mai țineți minte cât tapaj a făcut atunci președintele?

N-ar fi fost mai agitat nici dacă premierul ar fi fost căzut pe sub mese pentru o săptămâna, în cine știe ce Cireșică prezidențială... Absolut întâmplător, exact când Traian Băsescu le explica savant românilor că trebuie să-l comemoreze cât mai des și mai entuziast pe Avram Iancu, pe motiv că acesta a vrut scoaterea românilor din iobăgia la care aveau să-i întoarcă mai târziu chiar guvernele obediente ale tătucii de la Cotroceni, premierul Victor Ponta convingea minerii blocați în subteranul de la Roșia Montană să renunțe la proteste și să iasă la suprafață.

Diferența dintre Traian Băsescu și premierul Ponta a fost una evidentă: cât timp unul o dădea pe țuici și muzici pedeliste cu tovarășii de odinioară, celălalt cobora într-o mină uitată de Dumnezeu, unde niște muncitori amârâți s-au ascuns de atâta sărăcie și disperare. Și pentru că tot amintim retoric în discurs, se pare că cel puțin justiție divină a existat și în acest caz, pentru că premierul a fost aclamat de cei 300 de ortaci și familiile acestora, care-i așteptau la suprafață, în timp ce Traian Băsescu a fost huiduit, bătut cu pâine și taxat pentru cabotinismul său de cetățenii veniți la Țebea pentru gloria lui Avram Iancu și nu pentru ipocrizia contemporanilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ