Ponta: Vreau să îi felicit pe miniştrii care au vorbit ieri în Camera Deputaţilor

| 08 mai, 2013

Premierul  Victor Ponta i-a felicitat miercuri pe miniştrii care au luat cuvântul la dezbaterea moţiunii PDL privind companiile de stat, respinsă de Camera Deputaţilor, arătând că aceştia au reuşit să-i convingă şi pe o parte dintre semnatari să voteze împotrivă.

Ponta le-a transmis miniştrilor felicitările sale pentru faptul că au reuşit să convingă şi o parte din pdl-işti că moţiunea lor nu era una serioasă.

"Vreau să-i felicit pe miniştrii care au vorbit ieri în Camera Deputaţilor. Înţeleg că au convins şi vreo 20 de PDL-işti. Că au semnat moţiunea 54 şi au votat-o 31. Înseamnă că aţi fost foarte convingători şi i-aţi convins şi pe ei că moţiunea lor nu era una serioasă", a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

El a amintit şi că pe 7 mai s-a împlinit un an de când USL a preluat guvernarea, timp în care s-au întâmplat şi 'lucruri bune şi mai puţin bune'.

"Ceea ce vreau să vă transmit la împlinirea unui an de guvernare USL: vreau să mulţumesc celor care au fost în Guvernul învestit anul trecut pe 7 mai - o parte dintre dvs sunteţi în continuare miniştri şi celorlalţi care aţi început mandatul din decembrie. Cred că este un an cu de toate. Şi cu lucruri bune şi cu lucruri mai puţin bune. Am văzut că unii spun că absolut totul a fost rău. Eu nu pot să spun că absolut totul a fost bine. Pot doar să încerc să fiu raţional şi echilibrat", a continuat Ponta.

El a reiterat că un bilanţ al guvernării va trebui făcut la sfârşitul mandatului.

"Există un lucru de care eu personal sunt foarte satisfăcut: cred că România în timpul Guvernului Isărescu, al lui Adrian Năstase şi al Guvernului condus de Călin Popescu-Tăriceanu a fost într-o direcţie pozitivă, rezolvând probleme, (...) dar a fost în direcţia bună. De fiecare dată a fost ceva mai bine decât în anul anterior. Am avut după aceea căderea catastrofală a unei guvernări în primul rând incompetente şi în al doilea rând corupte, iar cred că în ultimul an (...) oamenii simt într-un fel că direcţia este cea corectă şi că există bune intenţii, mai multă competenţă, există fără îndoială mai multă cinste şi mai mult profesionalism", a mai spus premierul.

El le-a mai solicitat miniştrilor să folosească întreg capitalul de încredere, să dea dovadă de solidaritate - chiar dacă aceasta este "nespecifică guvernelor de coaliţie" - şi şi-a exprimat dezideratul ca toţi membrii Executivului să-şi îndeplinească obiectivele, iar oamenii să nu aibă motive de nemulţumire.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ