Pop: Unii colegi din MEN au fost învățați cu "lasă, mă, că merge și așa"; nu se mai poate

| 07 iul, 13:38

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat vineri, la DC News, că au fost întârziate multe măsuri din programul de guvernare și trebuie văzut cine este responsabil de acest lucru în interiorul MEN, el susținând că unii colegi de-ai săi din minister au fost învățați că "merge și așa", lucru care "nu se mai poate".

"S-au întârziat foarte multe măsuri din programul de guvernare, nu toate măsurile au depins de Ministerul Educației. Sunt măsuri interministeriale, pe care trebuie să le luăm. Sunt în întârziere anumite puncte din programul de guvernare, putem să le recuperăm și ne străduim să le recuperăm. De altfel, și transferul autorității de la dl ministru Năstase către mine l-am făcut, mă consult cu dânsul aproape zilnic, pentru că sunt niște lucruri demarate și trebuie să vedem cine a întârziat aceste măsuri. Trebuie să vedem cine a întârziat aceste măsuri din interiorul ministerului, anumite departamente, anumite direcții. De aceea v-am spus că sunt probleme antice în Ministerul Educației, unde unii colegi de-ai mei din minister au fost învățați că 'lasă, mă, că merge așa, a venit și ministrul ăsta, o să plece, va veni următorul, îl mai aburim, stăm liniștiți aici'. Nu se mai poate. Vă dau un exemplu simplu: nu avem la nivelul Ministerului Educației o comisie de disciplină. Încercăm să o facem pentru angajați. (...) Într-un termen rezonabil de trei luni de zile, vom schimba fața și atitudinea Ministerului Educației și a unor angajați din Ministerul Educației", a spus Liviu Pop.

Ministrul a precizat că problemele "antice" la care s-a referit sunt cele legate de organizarea internă a MEN.

Liviu Pop a reiterat că prioritatea zero a MEN este problema manualelor școlare de clasa a V-a. În context, el a menționat că acestea urmează să fie editate și să fie formate cadre didactice care să predea, începând cu anul școlar 2017 — 2018, în baza noilor programe și a noilor manuale.

Cât privește partea financiară, ministrul Liviu Pop a afirmat că sunt bani la Educație, dar nu suficienți. "Avem bani pentru organizarea internă a ministerului, de salarii, formare profesională, nu suficienți. Ne dorim și la rectificare anumite sume, în anumite zone", a spus ministrul.

Tag-uri: Liviu Pop
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ