Popoviciu, despre decizia de confiscare a terenului din Băneasa: Decizia va genera o situaţie complexă

| 14 ian, 08:50

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a declarat că decizia instanţei de confiscare a terenului de 224 de hectare din Băneasa va genera o situaţie complexă. El acuză că prin această decizie judecătorul a încercat să-şi acopere sentinţa din penal, fiind acelaşi care l-a condamnat la 7 ani de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, la sfârşitul lui 2018, confiscarea de la firmele controlate indirect de omul de afaceri Puiu Popoviciu şi revenirea în proprietatea statului român a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care se află IKEA, mall-ul Băneasa, un ansamblu rezidenţial şi alte spaţii comerciale şi imobiliare, dar şi sediul Ambasadei SUA, în procesul civil de recuperare a prejudiciilor din dosarul Ferma Băneasa, în care Popoviciu, aflat la Londra, a fost condamnat definitiv în 2017 la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Decizia va genera o situaţie "atât de complexă pentru care răspunsul nu poate fi simplu", a declarat Popoviciu pentru Profit.ro.

Omul de afaceri a contestat decizia Curţii de Apel.

„Am făcut apel și vom vedea ce se decide. Judecătorul Tudoran a încercat doar să-și acopere sentința din penal“, spune Gabriel Popoviciu, referindu-se la faptul că sentința care l-a condamnat la șapte ani de închisoare cu executare a fost dată de același judecător.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ