Poşta Română ar putea disponibiliza anul acesta până la 4.000 de salariaţi

| 14 mai, 2013

Poşta Română ar putea să disponibilizeze în acest an un număr de 4.000 de salariaţi, din totalul de 32.000, ca urmare a scăderii volumului de prestaţii poştale, numărul fiind estimativ şi calculat în baza normativului de activitate din 2011, a declarat liderul sindical Matei Brătianu.

"Pe baza normării activităţii poştale de la nivelul 2011, un număr de 4.000 de salariaţi din Poşta Română pot fi luaţi în calcul pentru a fi disponibilizaţi în acest an. Sindicatul a agreat propunerea care vizează diminuarea numărului de personal decât reducerea programului de muncă şi, implicit, a salariilor unui număr de angajaţi cuprins între 8.000 şi 10.000", a spus Brătianu, citat de Mediafax.

Acesta a adăugat că, din infomaţiile prezentate de conducerea Poştei Române, societatea nu poate achita salarii compensatorii, întrucât pe baza veniturilor estimate pentru acest an compania poate plăti salariile celor 32.000 de angahjaţi până la 30 septembrie.

Cei care vor fi disponibilizaţi vor primi ajutor de şomaj timp de 12 luni şi 15-20 salarii lunare compensatorii, la nivelul de încadrare. Pentru acordarea salariilor compensatorii trebuie însă ca Poşta Română să fie inclusă, prin hotărâre de Guvern, în anexa OUG 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, a spus liderul sindical Brătianu.

Angajaţii din 15 oficii poştale din Capitală au continuat, marţi, protestele, începute luni de către cei 1.500 de angajaţi din 30 de oficii poştale. Dan Nica a precizat că  până la sfârşitul zilei toţi factorii poştali vor distribui pensiile aşa cum erau programaţi şi evident şi în zilele următoare.

Premierul îi ameninţă pe poştaşi cu mutarea pensiilor pe card

Premierul Victor Ponta a calificat drept inacceptabil refuzul angajaţilor de la Poşta Română de a duce pensiile oamenilor. Şeful Guvernului a arătat că, dacă Executivul ar recurge la plata pensiilor prin carduri, jumătate dintre angajaţii companiei de stat ar pleca acasă, soluţie pe care Guvernul o respinge la ora actuală.

''Înţeleg temerea celor de la Poşta Română. Pe de altă parte, să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil. Este absolut inadmisibil şi inacceptabil. N-au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz pe care îl înţeleg şi pe care trebuie să-l rezolvăm împreună, asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari'', a spus Ponta.

El a subliniat că Poşta Română există în special prin faptul că Executivul continuă să plătească pensiile prin această companie, şi nu pe card.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ