Poşta Română estimează un profit de 100 de milioane de lei pentru 2014

| 04 noi, 2013

Profitul Companiei Naţionale "Poşta Română"  estimat pentru anul 2014 va fi în jur de 100 milioane de lei, a afirmat într-o conferinţă de presă, directorul general al companiei, Ion Smeeianu.

"În urma disponibilizărilor, se va reduce cu vreo 12% fondul de salarizare şi atunci vă vom informa dacă societatea trece pe profit. Eu sper din tot sufletul ca acest lucru să se întâmple începând cu închiderea lunii octombrie. Încă nu am încheiat termenii acordului de contract de mandat cu Consiliul de Administraţie. Intenţia mea este de a anunţa undeva în zona la 100 de milioane lei profit pe anul 2014. Pentru 2013, vom vedea cum se va închide, iar asta depinde atât de rezultatul disponibilizărilor, cât şi de o recuperare a unor bani privind transferul colecţiei filatelice către Banca Naţională a României. Veniturile sunt stagnante, în acest moment", a menţionat directorul general al Companiei Naţionale "Poşta Română", Ion Smeeianu.

Conform bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013, publicat în Monitorul Oficial, CNPR ar urma să încheie anul în curs fără profit, dar şi fără pierderi, cu un număr prognozat de salariaţi de 30.750 de persoane.

La data de 12 mai, în Poşta Română erau 32.087 salariaţi, iar pentru finele anului este estimat un număr de 30.750 de angajaţi. Potrivit documentului, în acest an, sunt aşteptate venituri de peste 1,255 miliarde lei la Poşta Română, iar cheltuielile totale la acelaşi nivel.

Din veniturile totale de peste 1,255 miliarde lei, circa 1,230 miliarde lei sunt venituri din exploatare şi peste 24,7 milioane lei venituri financiare. Cheltuielile pentru investiţii se ridică la peste 228,8 milioane lei.

Poşta Română este cel mai mare operator de servicii poştale, cu o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale. Statul român deţine 75% din acţiuni la Poşta Română, în timp ce restul de 25% este deţinut de Fondul Proprietatea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ