Președintele CNSLR Frăția: FMI laudă agricultura, despre care spune că a ridicat ratingul României

| 25 oct, 2013

Ratingul României a crescut și datorită domeniului agriculturii, despre care Fondul Monetar Internațional /FMI/ a spus că a mers foarte bine, a declarat, vineri, la finalul întâlnirii dintre sindicate și Misiunea FMI, Leonard Bărăscu, președintele CNSRL Frăția.

'Ei /membrii delegației FMI, n.r./ au dorit niște sugestii de la noi, neputând să ne prezinte un plan anume. Au ținut să spună că treaba a mers bine în ultima perioadă și la nivel macro-economic sunt lucruri destul de bune. Noi așteptam discuții și sugestii pe salariul minim, dar dânșii spun că trebuie să se voteze bugetul și pe urmă se spune care este salariul minim, deci în niciun caz să țină cont de ceea ce noi am dori să fie ca valoare salariul minim. Au lăudat agricultura, despre care au spus că a mers foarte bine și care, macroeconomic, a ridicat ratingul României. Apoi, au vorbit despre listarea pe bursă a Nuclearelectrica și Romgaz, care s-ar putea să aducă venituri suplimentare', a afirmat Bărăscu.

Reprezentanții sindicatelor s-au întâlnit, vineri seară, cu echipa Fondului Monetar Internațional iar pe agenda discuțiilor s-au aflat Legea dialogului social, salariul minim și reforma în sănătate.

Tot vineri, delegația FMI a fost la Palatul Victoria, pentru a discuta cu reprezentanții Guvernului, și s-a întâlnit și cu conducerea Autorității de Supraveghere Financiară.

Misiunea FMI efectuează o vizită la București în perioada 22 octombrie — 5 noiembrie pentru discuții privind evaluarea Acordului Stand-By cu România, care a fost aprobat pe 27 septembrie de boardul Fondului. Misiunea FMI are loc în comun cu echipe ale Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ