Iohannis, în Parlament: Dacă PSD nu rezolvă criza voi convoca consultări pentru a vedea care sunt soluţiile

| 07 feb, 09:41

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului astăzi. Dacă PSD nu rezolvă criza voi convoca consultări pentru a vedea care sunt soluţiile posibile, a spus Iohannis. Iată cele mai importante declaraţii.

Declaraţii Klaus Iohannis:

  • M-aş adresa şi Guvernului, dar nu-i bai, la ei am fost deja. Aş fi vrut, astăzi, în condiţii normale, la început de mandat să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România. Aş fi putut să vă vorbesc despre centenar. În 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român modern. Aş fi putut să vorbesc, poate, despre proiectul de ţară. Cu toţii, ne dorim, în definitiv, o Românie puternică şi prosperă. Cu toţii ne dorim ca României să-i meargă mai bine.
  • Dar, vremurile nu sunt obişnuite şi suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă. Naţiunea e în alertă, e vie, e atenţă şi e foarte nemulţumită. Cum s-a ajuns aici la numai o lună după alegeri?
  • Cu o ciudată strategie tip kamikaze PSD a intrat în coliziune cu o importantă parte a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. Pofta ce aţi pofitit, grija a ce aţi avut-o se vede că nu a fost ceea ce aţi declarat în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prioritate, grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor. Şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi
  • Retragerea OUG 13 şi eventual demiterea chinuită a unui minstru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate, însă, sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră
  • (parlamentarii coaliţiei de guvernare părăsesc sala) Aţi obosit deja? Ghinion!
  • Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea pe furiş. Legiferaţi pentru România! Daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politiceni cu probleme! Conduceţi cei care aţi câştigat alegerile, dar conduceţi responsabil. Sunt mari aşteptări din partea solcietăţii. Lumea v-a votat pentru că a crezut. Ce aţi promis, faceţi! Nu vă bateţi joc de România! Suntem într-o situaţie macroeconomică foarte bună. Nu puneţi România în dificultate! Păstraţi trendul ascendent, păstraţi creşterea economică!
  • Sunt aşteptări mari de la partenerii noştri internaţionali. România este o ţartă stabilă în regiune. Lumea are mari aşteptări de la noi, să nu îi dezamăgim!
  • Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent voi convoca, în virtutea atribuţiilor de preşedinte, consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile
  • Aceasta e scopul referendmului. O naţiune puternică se construieşte cu politieni integri şi credibili în vârful statului. Asta îmi doresc eu pentru România şi asta, cred, îşi doresc românii. Asta este întrebarea: ce fel de naţiune vrem să fim? Pentru a afla realmente voinţa suverană a poporului român voi convoca acest referendum. Aştept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului voi convoca referendumul
  • Imaginea acea splendidă din Piaţa Victoriei, cu telefonalee lumitate cred că o ştiţi cu toţii. Iată, când politicenii au încercat să ducă democraţia în cordoarele întunecate românii au ieşit în stradă şi au readus lumina în procesul democratic! Democraţia trebuie ţinută vie! Democraţia trebuie apărată zi de zi, revigorată! Democraţia nu este niciodată de la sine înţeleasă şi pentru democraţie e nevoie de multă educaţie. Îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie!

 

------------

"Modificările legislației penale inițiate de Guvern, care au generat o puternică reacție civică, trebuie aduse în atenție și de la tribuna Legislativului", a scris Iohannis, luni, pe Facebook.

Ședința plenului reunit al Parlamentului va avea loc la ora 12,00.

Șeful statului a transmis vineri președinților celor două Camere ale Legislativului o scrisoare în care arăta că dorește să se adreseze Parlamentului pe 7 februarie cu privire la modificările aduse legislației penale, precum și în legătură cu evenimentele generate de acestea.

"În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituția României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislației penale, precum și la evenimentele generate de acestea", se preciza în scrisoarea șefului statului, transmisă președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ