Prețul petrolului, în creștere; A atins cel mai înalt nivel din 2016

| 21 apr, 20:37

Cotațiile petrolului au crescut semnificativ joi, cu peste 8%, atingând cele mai înalt nivel de la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut.

Petrolul Brent, tranzacționat la bursa de la Londra a depășit joi 46 de dolari, crescând cu peste 8%, în ciuda faptului că statele OPEC și Rusia nu au ajuns la o înțelegere privind plafonarea producției la începutul săptămânii.

tg

În ultimele săptămâni petrolul a revenit pe un trend de creștere, după ce în ianuarie atinsese minimul ultimilor 12 ani, coborând sub 27 de dolari per baril.

Piaţa petrolieră se va reechilibra până în 2017, a afirmat, joi, şeful Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), Fatih Birol.

Preţul scăzut al ţiţeiului a redus investiţiile petroliere cu aproximativ 40% în ultimii doi ani, scăderi semnificative fiind înregistrate în SUA, Canada, America Latină şi Rusia, iar dependenţa globală de ţiţeiul din Orientul Mijlociu va accelera substanţial în următorii ani, a explicat şeful IEA.

„Anul acesta, ne aşteptăm la cel mai semnificativ declin din ultimii 25 de ani al furnizării din statele care nu sunt membre OPEC, aproape 700.000 de barili pe zi. În acelaşi timp, creşte cererea pe plan mondial, condusă de India, China şi alte state emergente”, le-a declarat jurnaliştilor Fatih Birol, după o întâlnire cu premierul nipon Shinzo Abe, la Tokyo.

„Anul acesta sau cel târziu în 2017 ne aşteptăm la reechilibrarea pieţei petrolului şi a preţurilor. Analizând toate fundamentele – cererea, furnizarea şi pieţele bursiere – am toate motivele să cred că în absenţa unor probleme economice majore, vom vedea echilibru pe pieţe cel mai târziu din 2017”, a afirmat şeful Agenţiei Internaţionale a Energiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 dec, 21:29
IdergeMen
ivermectin stromectol human
stromectol amazon Differential expression analysis was performed to analyze for differences between conditions and the results were filtered for only those genes with Benjamini Hochberg false discovery rate adjusted p values less than or equal to 0

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ