Prefectul Capitalei, despre restricțiile privind răspândirea Covid-19: ”Măsurile vor intra în vigoare de vineri seară!”

| 25 mar, 19:10

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că de îndată ce va fi publicată hotărârea de Guvern privind noile măsuri pentru limitarea răspândirii pandemiei, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni vineri dimineaţă, în jurul orei 8.00 sau 9.00, pentru a implementa noile restricţii decise. El a adăugat că măsurilor vor fi aplicabile începând de vineri seara şi a recomandat oamenilor să nu iasă din Bucureşti în week-end.

 

„Imediat după ce va fi publicată hotărârea de Guvern vom convoca imediat CMBSU şi restricţiile se vor aplica imediat. Mâine dimineaţă va fi convocat la prima oră, la 8.00 - 9.00. Nu pot să vă spun oficial care vor fi. Ştim că există în plan modificarea programului agenţilor economici, modificarea intervalului de circulaţie. Restricţiile vor intra în vigoare mâine seara şi începând cu seara de vineri vor fi aplicabile măsurile. Pentru şcoli nu avem, există deja un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii care spune ce se întâmplă. Cu privire la mall-uri vom lua măsuri ca să evităm aglomeraţia. Concret, sunt deja măsuri prevăzute prin ordine succesive ale Ministerelor Sănătăţii şi Economiei cu privire la calcularea capacităţii de 7 metri pătraţi pentru o persoană în spaţiile acestea”, a afirmat joi Alin Stoica.
El a mai spus că publicul călător va fi informat în mijloacele de transport despre purtarea măştii, iar fluxul de călători va fi monitorizat în timp real.
„În mijloacele de transport în comun vom lua măsuri să fie informat public călător cu privire la purtarea măştii. STB a făcut eforturi pentru monitorizarea în timp real a fluxului de călătorii şi să se intre pe uşa din faţă. Vom urmări circuitele STB, Metrorex şi mall-urile, astfel încât să evităm aglomerarea”, a mai explicat Stoica.
Întrebat despre posibile restriciţii privind ieşirea din Bucureşti, prefectul Capitalei a răspuns: „Dacă măsurile Guvernul vor fi acestea de a restricţiona ieşirea din Bucureşti atunci da (nu se va putea ieşi din week-end din Capitală – n.r.). Dacă se confirmă cele pe care le-am văzut în mass-media, în week-end ar fi bine să stăm în Bucureşti”.
Chestionat despre închiderea sălilor de fitness, Alin Stoica a spus: „Nu ştiu. Am văzut şi eu. Agenţii economici în general vor avea programul redus. Sălile de fitness am văzut şi eu pe surse că e posibil să aibă activitatea suspendată pe perioada asta, dar vom aştepta confirmarea”.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă are în discuţie mai multe măsuri pentru limitarea pandemiei. Potrivit documentului de lucru al CNSU, obţinut de News.ro, este avută în vedere reducerea intervalului de circulaţie până la ora 20.00, în localităţile în care incidenţa în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. De asemenea, unde incidenţa este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulaţie până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii.
Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localităţile unde rata de infectare este peste 4 la mie şi sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsura este aplicată pe toată durata săptămânii.
Activitatea în sălile de sport şi fitness este suspendată în localităţile unde incidenţa este de peste 4 la mie, iar măsura încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie. De Paştele catolic şi ortodox este permisă circulaţia în intervalul orar 20.00 - 02.00, iar pentru sărbătoarea Pesah, pe 27 şi 28 martie, persoanele se pot deplasa în intervalul orar 18.00 - 22.00. Guvernul are joi şedinţă, de la ora 17.00, pentru a adopta un proiect de hotărâre cu măsurile propuse de CNSU.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ