Pregătiri intense pentru moţiune şi în tabăra coaliţiei de guvernământ, dar şi în tabăra Opoziţiei

| 11 iun, 16:59

Pregătiri intense pentru moţiune şi în tabăra coaliţiei de guvernământ, şi în tabăra Opoziţiei. Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au şedinţe cu parlamentarii PSD şi ALDE, pe care, probabil, îi vor pune să stea în bănci. De cealaltă parte, liberalii se întâlnesc, azi, pentru discuţii cu privire la conţinutul şi calendarul moţiunii.

Liberalii vor să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă cu șanse zero de reușită. Un simplu calcul matematic ne arată că, pentru a avea succes acest demers, este nevoie de 233 de voturi, adică jumătate plus 1 din majoritatea plenurilor reunite ale celor două camere. În plenurile reunite sunt 465 de parlamentari.

În senariul cel mai optimist, Opoziția ar obține maximum 224 de voturi. Și asta doar în cazul în care, alături de PNL, USR, PMP, UDMR, ar vota in corpore grupul minorităților naționale și neafiliații. PNL spune însă că negocierile cu celelalte formațiuni din Opoziție sunt în toi, ceea ce însemnă că sunt departe de scenariul optimist.

Moțiunea poate avea succes doar dacă unii parlamentari din PSD și ALDE vor vota împotriva propriului guvern. S-a mai întâmplat, când a picat Guvernul Grindeanu, dar atunci așa a dictat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ