Premieră pe piaţa auto din România: prima maşină echipată pentru a funcţiona exclusiv pe GPL

| 09 ian, 2014

Compania AGR Autogas Group a realizat o premieră pe piaţa auto românească prin montarea primei instalaţii GPL cu injecţie lichidă de gaz pe un autoturism Volkswagen Jetta, care va permite funcţionarea automobilului exclusiv pe GPL.

'Elementul de noutate adus de acest sistem ţine de faptul că maşina va funcţiona exclusiv pe GPL, astfel că pornirea nu va mai necesita benzină, aşa cum se întâmplă la instalaţiile GPL cu injecţie secvenţială. Mai mult de atât, acest sistem este unul care protejează mediul, ducând la o reducere a emisiilor de CO2 cu 10%, fapt datorat proprietăţilor chimice şi fizice ale GPL-ului', informează Agerpres.

În plus, sistemul permite utilizarea la maximum a componentelor originale ale autoturismului şi totodată creşte eficienţa motorului în mod semnificativ. 

'Sistemul folosit este unul performant şi foloseşte tehnologie de ultimă generaţie, iar studiile de specialitate îl recomandă ca fiind un combustibil foarte potrivit pentru alimentarea unui motor cu injecţie directă. Proprietarul primei maşini pe care s-a făcut conversia şi-a dorit un sistem fiabil prin care să reducă din cheltuielile cu carburantul, fiind o persoană care călătoreşte foarte mult cu autoturismul, aşa că am mobilizat echipa pentru a oferi o soluţie de calitate', a declarat Silviu Raicea, director comercial la AGR Autogas Group.

Instalaţia folosită este una de ultimă generaţie, adaptată pentru maşinile cu injecţie directă şi premiată pentru cel mai bun produs la GasShow 2012, cel mai mare târg de specialitate din Europa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ