Premiera - România, pe primul loc în UE. Și este de bine

| 24 sep, 2013

Cu o creștere de 60% și o producție de 1,9 milioane de tone de floarea soarelui, România se plasează pe primul loc la nivelul Uniunii Europene, înaintea Bulgariei, Ungariei și Franței.

Toamna se numără bobocii, zice o vorbă românească, dar toamna se strâng și recoltele, am adăuga noi și unde mai pui că sunt și producții record. Cu o creștere de 60% și o producție de 1,9 milioane de tone de floarea soarelui, România se plasează pe primul loc la nivelul Uniunii Europene, înaintea Bulgariei, Ungariei și Franței.

Creșterea incredibilă la producția de floarea soarelui, pe lângă faptul că ne gâdilă orgoliul, are și implicații semnificative la nivelul economiei naționale. Creșterea producției se traduce prin scăderea importurilor, scăderea prețurilor și nu în ultimul rând creșterea sumei de bani care va intra în economie în urma comercializării.

Una peste alta, anul acesta, cel puțin la nivelul agriculturii, a fost un an favorabil recoltelor bogate și chiar producțiilor record. Fie că vorbim de grâu, secară, orz, orzoaică, ovăz sau rapiță, România a înregistrat creșteri majore ale recoltelor, care își vor pune amprenta într-un mod pozitiv asupra creșterii economice naționale. De asemenea, tot la acest nivel, putem aminti și de scăderea prețurilor la fructe și legume în această vară, consecință directă a unei producții satisfăcătoare.

Pe lângă vremea favorabilă, la acest nivel trebuie să vorbim și de o consecvență în politicile adoptate de autorități la nivelul sprijinirii domeniului agriculturii. Spre exemplu, plata înainte de termen a subvențiilor către fermieri și agricultori a venit în întâmpinarea acestora ajutând în bună măsură la buna desfășurare a procesului agricol, la fel cum și ajutorul pentru irigații a fost binevenit.

În sfârșit se mișcă ceva în agricultura românească, o fi vorba de vreme, dar nu în totalitate dacă ne gândim că și guvernarea pedelistă a avut vreme prielnică pentru producții agicole, dar vorba aia, nu există recoltă în câmpurile păzite de omizi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 2013
anonim
se testeaza pesticide de la nemti
Nu isi aminteste nimeni ca Romania este singura tara care a acceptat de anul trecut sa testeze pesticide nemtesti. Si se vad si rezultatele. Nu bate la ochi oare ca suntem fruntasi la mai multe tipuri de recolte: grau, porumb, secara, floarea soarelui, etc...Iar o crestere a productiei de 60% este putin probabil sa se realizeze cu ajutoarele de la stat.
24 sep, 2013
radu
se munceste cu elan
Se munceste cu elan
Se dau productii peste plan !!!
URAAAA !!! URAAA !!
Penibili mai sunteti cu laudele astea la comanda.Pretul uleiului creste necontenit si matale vii cu aiureli d-astea.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ