Premierul a inaugurat prima secţie de cabluri de fibră optică din ţară la Slatina

| 14 mai, 2013

Grupul Prysmian a deschis prima secţie de cabluri de fibră optică din ţară la Slatina în prezenţa primului ministru Victor Ponta. Şeful Guvernului a susţinut că este o mare şansă pentru acest oraş şi pentru România să intre pe harta investiţiilor companiei şi şi-a exprimat speranţa în deschiderea unui nou centru de excelenţă tehnologică în zonă.

"Vreau să mulţumesc companiei în numele celor 500 de angajaţi care au un venit, au un loc de muncă de înaltă calificare şi cred că este în acest moment datoria oricărui premier european sau din lume de a mulţumi celor care creează locuri de muncă. Aceste locuri de muncă se creează în urma unei investiţii financiare importante, într-un domeniu tehnologic extrem de ridicat, acolo unde compania este lider mondial - cabluri pentru telecomunicaţii, pentru transport de energie -, deci un domeniu de vârf, care în mod sigur are un potenţial de viitor extraordinar. Cred că este o mare şansă pentru Slatina şi pentru România să intre pe harta investiţiilor companiei Prysmian", a declarat Victor Ponta.

Premierul a asigurat compania de sprijinul Guvernului, astfel încât investiţia să fie profitabilă. De asemenea, Victor Ponta a subliniat că prezenţa sa este un semn că apreciează foarte mult decizia şi doreşte să acorde tot sprijinul pe care atât autorităţile locale, cât şi Guvernul central îl pot acorda pentru ca investiţia să fie profitabilă.

Mai mult, premierul a precizat că această investiţie ar vrea să se dezvolte în continuare, să existe noi locuri de muncă, noi investiţii în tehnologie şi, dacă va fi posibil, la un moment dat, un nou centru de excelenţă tehnologică, pe care Guvernul României îl va sprijini cu toate puterile.

Directorul general al Grupului Prysmian, Valerio Battista, a subliniat, la rândul său, că infrastructura este esenţială pentru un stat, iar cea din domeniul telecomunicaţiilor are menirea de a ameliora viaţa oamenilor.

"Suntem capabili să transportăm energie. Fabrica este un semn al încrederii noastre în România şi în muncitorii români. Lucrăm împreună cu autorităţile locale pentru o mai bună dezvoltare a industriei", a declarat Valerio Battista.

Prysmian Group produce cabluri pentru industria telecom şi pentru cea energetică si are 22.000 de angajaţi în 97 de fabrici pe plan mondial în 50 de ţări.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ