Premierul se întâlneşte cu miliardarul Lakshmi Mittal

| 16 mai, 2013

Primul ministru a afirmat că vineri se va întâlni cu preşedintele companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, care soseşte în România la invitaţia sa.

"Nu am nicio zi în program cât stau în Bucureşti în care să nu am cel puţin o întâlnire cu o companie mare. Mâine mă întâlnesc cu domnul Mittal care vine în Bucureşti la invitaţia mea. Mittal, ca toţi producătorii din Uniunea Europeană, are o mare preocupare faţă de deciziile pe care UE le va lua miercurea viitoare la Consiliul European pe energie", a declarat premierul.

Acesta a menţionat că producătorii spun aşa: "Europa, dacă nu reduceţi preţurile la energie şi continuaţi să le creşteţi nu mai suntem competitivi, ne ducem în China, în Africa, în altă parte pentru că în Europa nu mai sunt competitivi", a relatat premierul la o emisiune TV.

Ponta a adăugat că îl va informa pe Mittal despre poziţia României la Consiliul European de săptămâna viitoare.

Analiza sistemului de subvenţii

Premierul a spus că va analiza sistemul de subvenţii din ţările europene unde s-a renunţat parţial sau total la acest sprijin.

"O mă uit şi o să văd: În Spania, Italia, unde s-au scos cu totul subvenţiile sau în Germania unde doamna Merkel tocmai le-a înjumătăţit. Şi o să văd. Tocmai de asta am nevoie de o decizie la nivel european. În acest moment, România are cel mai favorabil sistem de subvenţii", a subliniat Victor Ponta.

Mai mult, premierul a amintit că România dă pe două certificate verzi 100 de euro, iar MegaWatt-ul pe piaţă este 170 de lei. "Dacă îţi dau subvenţie 450 de lei pentru un produs care nu te costă decât 170 de lei, e un sprijin important. Noi l-am dat prin legislaţie. Problema e dacă este şi sustenabil", a menţionat premierul.

Referitor la gazele de şist Victor Ponta a subliniat că dacă în următorii cinci ani se vor găsi resurse, guvernul de atunci va decide dacă le va exploata sau nu. "După ce se confirmă sau nu se extinde licenţa şi se discută. Eu cred ca peste cinci ani dacă chiar avem gaze, cu dezvoltarea tehnologică consider că ar fi o prostie să nu le folosim", a conchis Ponta.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ