Premierul Tudose, ironic la adresa ministrului de Finanţe, pe tema taxei de solidaritate: A explicat bine, traducerea nu iese

| 20 oct, 16:39

Premierul României, Mihai Tudose, l-a ironizat, vineri, la Deva, pe ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, pe tema taxei de solidaritate, precizând că Ionuţ Mişa „pe fond, din punct de vedere tehnic a înţeles bine, traducerea nu iese bine la domnia sa”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primul ministru, Mihai Tudose, a declarat, vineri, la Deva, în timpul unei conferinţe de presă că, în acest moment, taxa de solidaritate există şi este de 0,25%, criticându-l pe ministrul de Finanţe.

„Astăzi, când stăm de vorbă, această taxă există. Ministrul de Finanţe a intrat într-o zonă, a făcut o similitudine cu ceea ce s-a vorbit în urmă cu trei, patru luni despre acea taxă de solidaritate pusă pe cifra de afaceri. Astăzi, când stăm de vorbă, tot angajatorul plăteşte 0,25% pentru această taxă, care este şi o taxă de asigurare cerută de Uniunea Europeană şi care este clamată de sindicate”, a declarat Mihai Tudose.

Întrebat de către jurnalişti dacă a înţeles explicaţiile ministrului de Finanţe cu privire la taxa de solidaritate, premierul României a afirmat ironic că „din ce a explicat, am înţeles aproape cum aţi înţeles şi dumneavoastră, noroc că ştim că nu e aşa”.

„Încerc să vorbesc româneşte, nu în mod finanţist ca domnul Mişu. Pe fond, din punct de vedere tehnic a explicat bine, traducerea nu iese bine la domnia sa. Azi, când vă luaţi salariul, tot angajatorul plăteşte această taxă de 0,25%. Această taxă se va menţine. Iniţial am spus că rămân două, sănătate şi pensii. Însă s-a constatat că această taxă este obligatorie, e o negociere şi la nivel de Uniunea Europeană. Este responsabilitatea angajatorulului pentru locurile de muncă. Va rămâne această taxă, că este 0,25% sau 0,30%, asta Ministerul de Finanţe va face calculele necesare pentru ca fondul respectiv să rămână în suma reală la fel, se schimbă doar baza de raportare”, a explicat Mihai Tudose.

Tag-uri: mihai tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ