Premierul Victor Ponta a convocat comandamentul de urgenţă. Urmează două zile de Cod Galben

| 10 iun, 2013

Primul ministru Victor Ponta a convocat, luni dimineaţă, un comandament de urgenţă la Palatul Victoria, pentru a analiza situaţia grea care se anunţă în România în zilele următoare, din cauza ploilor abundente prognozate de meteorologi. Una din informaţiile care îngrijorează autorităţile de la Bucureşti este riscul de creştere a cotelor apelor Dunării, odată cu creşterea debitului la intrarea în ţară.

Şeful ANM, Ioan Sandu, a anunţat, în cadrul comandamentului de urgenţă de la Palatul Victoria că în următoarele două zile vor fi emise două coduri galbene de ploi şi furtuni în Roomânia, conform RTV.net.

Administraţia de Meteorologie va emite noi avertizări cod galben de ploi, dintre care una până marţi dimineaţa în vestul ţării, iar alta de marţi până miercuri dimineaţa pentru ploi la nivel naţional, care vor acumula însă doar izolat 50-60 litri.mp, din 14 iunie urmând să fie ploi nesemnificative.

Din după-amiaza zilei de luni 10 iunie, până în dimineaţa zilei de marţi 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, nordul Moldovei şi al Munteniei, precum şi în zona de munte. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 50 ... 60 l/mp.

Premierul Victor Ponta, care luni şi marţi va efectua vizite oficiale în Germania şi Slovacia, le-a atras atenţia membrilor Guvernului să ia măsuri de prevenire a problemelor în teritoriu şi să atenţioneze autorităţile locale să acţioneze din timp, nu să aştepte să apară inundaţii şi să aştepte să intervină Guvernul pentru a remedia situaţia.

Principala problemă luată în discuţie a fost riscul de inundaţii pe Dunăre, odată cu intrarea viiturii pe teritoriul ţării noastre. Potrivit şefului ANM, după data de 14 iunie, când se aşteaptă ca vârful de viitură să ajungă în România, ploile ar urma să fie nesemnificative, deci să nu se mai pună problema unor acumulări mari de apă care să crească debitul şi să ridice riscul de inundaţii.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi în cursul nopţii şi în sudul şi centrul Munteniei, dar şi al Moldovei, inclusiv în zona Municipiului Bucureşti, însă la cote mai reduse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ