Premierul Victor Ponta a primit un cadou dulce de la premierul turc Erdogan şi crini de la Băsescu

| 20 sep, 2013

Premierul Victor Ponta a împlinit astăzi 41 de ani, dar cadourile a început să le primească încă de ieri. Prim-ministrul Turciei, Recep Erdogan i-a oferit lui Victor Ponta un tort ornat cu steagurile României şi Turciei şi a chemat o formaţie care să-i cânte La mulţi ani!.

Premierul Victor Ponta sărbătoreşte astăzi împlinirea a 41 de ani, iar premierul turc, Recep Erdogan a ţinut să-l felicite în mod special pentru această aniversare cu o zi înainte. Recep Erdogan a chemat o formaţie de muzică tradiţională turcească şi a cerut acesteia să îi cânte lui Ponta "La Mulţi Ani". De asemenea, premierul turc i-a oferit şi un tort ornat cu steagurile României şi Turciei.

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns că i-a trimis "încă de ieri" un buchet de flori şi o felicitare premierului Victor Ponta. Întrebat ce fel de flori i-a trimis, presedintele a răspuns în glumă: "Nu ştiu… Crini!"
Astăzi prima persoană dragă care i-a urat premierului "La mulţi ani!" a fost chiar soţia sa, Daciana Sârbu. Europarlamentarul a postat pe reţeaua de socializare o fotografie în care apare alături de premier şi de cei doi copii, Andrei şi Irina. Cei patru zâmbesc relaxaţi, în vacanţă. Alături de fotografie, Daciana Sârbu a postat un mesaj simplu: "La mulţi ani!". În mai puţin de 20 de minute, postarea soţiei premierului a adunat aproape 300 de likeuri pe Facebook.

Victor Ponta, preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) şi co-preşedinte al Uniunii Social-Liberale (USL), s-a născut la 20 septembrie 1972, la Bucureşti. Este absolvent al Liceului "Ion Neculce" din Bucureşti (1991) şi licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1995). A fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 (1995-1998); procuror - Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică, specializat în domeniul infracţiunilor economico - financiare, Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.

Este membru în Consiliul Naţional al PSD (din 12 octombrie 2002), în Biroul Executiv Central al PSD (din 9 noiembrie 2002). A fost preşedinte al Consiliului Naţional Interimar al Tineretului Social Democrat (iulie-noiembrie 2002). A fost preşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) (9 noiembrie 2002-18 noiembrie 2006).  A ocupat funcţia de vicepreşedinte PSD din 10 decembrie 2006 şi până la 20 februarie 2010.

La 18 februarie 2010, Victor Ponta şi-a depus candidatura la conducerea PSD. Acesta a câştigat preşedinţia PSD, la alegerile din cadrul Congresului Extraordinar al partidului din 20 februarie 2010, cu 856 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Mircea Geoană, a obţinut 781 de voturi.

Din 5 februarie 2011, Victor Ponta este co-preşedinte al Uniunii Social Liberale. La 30 august 2012 a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste. A fost reales preşedinte al PSD în cadrul Congresului din 20 aprilie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ