Presa internaţională scrie despre victoria uşoară în alegeri a preşedintelui Klaus Iohannis

| 25 noi, 12:16

Presa internaţională scrie că preşedintele Klaus Iohannis a obţinut o victorie facilă în alegerile de duminică, în faţa contracandidatei sale social-democrate Viorica Dăncilă, cu promisiunea de a păstra parcursul pro-european al României şi de a relua reforma în justiţie.

Reuters: Preşedintele de orientare de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat cu uşurinţă alegerile de duminică, în conformitate cu aşteptările, zdrobindu-şi contracandidatul socialist cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele sociale democrate ale PSD.

AFP:  Preşedintele în funcţie Klaus Iohannis a câştigat duminică turul al doilea al alegerilor, potrivit sondajelor de opinie, un rezultat care va confirma traiectoria pro-europeană a statului membru est-european. La 30 de ani de la căderea comunistului, fostul profesor de fizică de centru-dreapta a câştigat cu 64,8% - 66,5% din voturi, conform sondajelor de opinie, învingând-o pe liderul PSD, Viorica Dăncilă, fost premier al României. Dăncilă a obţinut 33,5%-35,2% din votul, cel mai slab rezultat obţinut vreodată de PSD, care a dominat politica românească de la căderea comunismului în 1989.
The Guardian: Preşedintele de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat cu uşurinţă alegerile, confirmând aşteptările. Publicaţia britanică citează sondajul de opinie realizat de IRES, potrivit căruia Iohannis a obţinut 66,5% din voturi în alegerile de duminică, iar Viorica Dăncilă 33,5%. Un alt sondaj, realizat de CURS-Avangarde, arată că Iohannis a câştigat cu 64% din voturi. Iohannis a promis în campanie reluarea reformei din justiţie, încetinită de guvernele social-democrate succesive, notează publicaţia britanică.
New York Times:  Preşedintele de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat scrutinul de duminică în conformitate cu aşteptările, zdrobindu-şi contracandidata socialistă cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele sociale-democrate (PSD) succesive.
Aljazeera: Preşedintele de centru al României Klaus Iohannis a  câştigat cu uşurinţă alegerile prezidenţiale, în conformitate cu aşteptările, cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele social-democrate. Publicaţia notează că Iohannis a fost favorit să o învingă confortabil pe fostul premier al PSD Viorica Dăncilă, în alegerile de duminică.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ