Preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

| 11 dec, 2014

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) si al PNL Botosani, Florin Turcanu, a fost condamnat, joi, la sase luni de inchisoare cu suspendare, de Curtea de Apel Suceava, decizia fiind definitiva.

Magistratii de la Curtea de Apel Suceava l-au gasit vinovat pe Turcanu de fals si uz de fals, dupa ce a consemnat nereal ca membri ai PNL Botosani au fost exclusi din partid, acestia pierzandu-si astfel functiile de consilieri judeteni sau locali.

Presedintele CJ Botosani isi va pierde functia, prefectul judetului urmand sa emita un ordin in acest sens.

Florin Turcanu a fost trimis in judecata in anul 2011 pentru ca a consemnat nereal ca membri ai PNL Botosani au fost exclusi din partid, desi in Delegatia Permanenta a PNL Botosani acestora li s-a ridicat doar sprijinul politic.

"Scopul urmarit a fost acela ca, in locul persoanelor alese in functia de consilier local sau judetean, sa ajunga alte persoane, agreate de inculpat. Avand in vedere ca locul vacantat era ocupat de persoana aflata pe pozitia imediat urmatoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri, iar persoana agreata nu ocupa intotdeauna aceasta pozitie, ci o pozitie inferioara, inculpatul a emis hotarari prin care erau excluse chiar si cinci persoane pentru a se ajunge ca functia vacantata sa fie ocupata de persoana dorita", se arata in rechizitoriu.

Anchetatorii aratau ca Turcanu a semnat acte prin care se consemna, in mod necorespunzator realitatii, ca Delegatia Permanenta a PNL Botosani din 21 iunie 2009 a hotarat excluderea a 23 de persoane din PNL si ca, in realitate, in cadrul acestei sedinte singurele sanctiuni aplicate au fost retragerea sprijinului politic fata de membrii Aurelia Arosoaie, Cristina Bahrin si Cristian George Ostafie si excluderea din partid a lui George Ostafie.

"Ulterior, realizand ca sanctiunea retragerii sprijinului politic nu duce la incetarea de drept a calitatii de consilier, acest efect avandu-l doar sanctiunea excluderii din partid, inculpatul Florin Turcanu a procedat la emiterea in fals a unor hotarari in care se atesta ca sanctiunea este aplicata si fata de Aurelia Arosoaie, Cristina Bahrin si Cristian George Ostafie", mai sustineau anchetatorii.

In urma acestor hotarari, persoanele respective si-au pierdut calitatea de consilier local sau judetean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ