Preşedintele CJ Ilfov i-a cerut lui Oprescu să extindă RATB în tot judeţul

| 20 sep, 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, i-a cerut, vineri, primarului Capitalei, Sorin Oprescu, să extindă rutele Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) în tot judeţul.

"Principala problemă a ilfovenilor este transportul în comun, având în vedere că în prezent transportul este realizat de firme private şi contractul a expirat de un an de zile, şi au fost prelungite licenţele de transport în speranţa că nou creata Autoritate Metropolitană de Transport va găsi soluţia", a declarat, vineri, Marian Petrache, prezent la Forumul pentru realizarea planului integrat de mobilitate în Municipiul Bucureşti şi zona sa regională de influenţă în transport care s-a desfăşurat la Mogoşoaia.

Preşedintele CJ Ilfov a explicat că îşi doreşte ca RATB să preia în zona sa de competenţă şi tot judeţul Ilfov arătând că aproximativ 60.000 de oameni lucrează în Bucureşti, aceştia aducând beneficii Capitalei. Marian Petrache a precizat că, din impozitul pe salariu, aproximativ 100.000.000 de euro se duc către bugetul municipalităţii sau al primăriilor de sector. "În câteva luni trebuie să luăm o decizie. Facm transport public cu RATB sau cu privatul", a mai spus Petrache arătând că el ar opta pentru prima variantă.

La rândul său, primarul Capitalei a explicat că RATB operează şi acum în unele localităţi din judeţul Ilfov, dar în acele zone în care primarii au banii necesari pentru a susţine activitatea de transport.

"RATB operează şi acum în Ilfov, dar operează în zonele în care primarii au bani şi pot susţine contravaloarea activităţii. Există însă primării care nu au cum să acopere aceste costuri", a spus Oprescu, precizând că trebuie găsite soluţii pentru ajutorarea acestor comunităţi.

Primarul general i-a invitat pe oficialii din Ilfov să "dea drumul la licitaţie" pentru transportul public, dar şi să întocmească un raport, care să prezinte în special situaţia copiilor care au nevoie de transport pentru a ajunge la şcoală în Bucureşti. "Să vedem câţi copii sunt şi tot ce putem face este să suportăm noi diferenţa pentru aceşti copii. Altă soluţie nu avem. (...) O lămurim cumva, deşi există şi presiunea microbuzelor private, măcar copiii să ajungă la şcoală cu cele două drumuri zilnice asigurate. Dacă nu pot primarii, încercăm să ajutăm noi", a spus Oprescu.

La Forumul pentru realizarea planului integrat de mobilitate în Municipiul Bucureşti şi zona sa regională de influenţă în transport, reprezentanţii comunităţilor locale, primarul general, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor au discutat despre modalităţile de transport atât în interiorul localităţilor, cât şi între entităţi distincte din punct de vedere administrativ.

Primarul Capitalei a mai spus că municipalitatea îşi doreşte introducerea în Capitală, de anul viitor, a maşinilor electrice, "astfel încât să fim în pas cu civilizarea urbană".

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Nicuşor Marian Buică a explicat că, în exerciţiul bugetar 2014 - 2020, va fi esenţială existenţa unui master-plan integrat de transport atât în Bucureşti, cât şi în ţară, fără de care nu vor mai fi obţinute finanţările europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ