Preşedintele comisiei parlamentare în cazul Roşia Montană: Orice am face, probabil vom supăra

| 25 sep, 2013

Senatorul Darius Vâlcov, preşedintele Comisiei speciale parlamentare pentru Roşia Montană, a spus, miercuri după-amiază, după ce a vizitat o parte din obiectivele din zonă, că va fi o decizie foarte greu de luat pentru că, indiferent care va fi aceasta, vor exista supărări.

"Am venit pentru a lua pulsul, aşa cum vom face în toate întâlnirile pe care le vom avea. Nu am venit să criticăm sau să susţinem, am venit să-i unim pe români, şi nu să-i dezbinăm. Decizia noastră este foarte greu de luat. Orice am face, probabil vom supăra, însă noi trebuie să fim convinşi că vom lua această decizie în cunoştinţă de cauză", a spus preşedintele comisiei parlamentare Darius Vâlcov, citat de Mediafax.

El a spus că membrii comisiei nu au concluzii încă, amintind că în 20 octombrie vor înainta Parlamentului un raport despre Roşia Montană, care va fi supus votului Senatului, apoi Camerei Deputaţilor.

"Sunt sigur că cei din Piaţa Universităţii, cei de la Câmpeni sau de unde protestează nu o fac faţă de investiţie şi faţă de existenţa locurilor de muncă, ci probabil cer un mediu mai curat şi un stat mai puternic", a adăugat senatorul.

Potrivit acestuia, membrii Comisiei speciale parlamentare pentru Roşia Montană nu au vrut să dea declaraţii pentru că nu au mers în localitate "să pozeze".

"Nu am venit aici să ne vedeţi dumneavoastră. Am venit să vizităm ceea ce ne-a fost pus la dispoziţie, să vedem ce investiţii s-au făcut. Ne-am răspuns probabil la unele întrebări, dar decizia nu o dăm din faţa minei", a declarat Vâlcov.

Întrebat despre incidentul în care a fost implicat deputatul Remus Cernea, care a încercat să intre la discuţiile parlamentarilor cu sindicaliştii de la Roşia Montană, dar a fost împins şi huiduit de oamenii care protestau, Vâlcov a spus că acesta avea dreptul să participe la dezbatere.

"Are dreptul să participe la orice fel de dezbatere, nu numai ei, ci orice parlamentar, orice persoană care îşi doreşte şi face o simplă cerere către comisie", a declarat Vâlcov.

Întrebat despre parlamentarii care nu au mers, miercuri, la Roşia Montană, preşedintele Comisiei speciale parlamentare a afirmat că sunt doar patru aleşi care nu au fost deloc în zonă şi că aceştia vor ajunge în localitate în momentul în care vor avea timp.

Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Roşia Montană au început, miercuri dimineaţă, vizita în zonă.

Cei 13 membri ai Comisiei speciale care s-au deplasat la Roşia Montană sunt: Darius Vâlcov (PSD), Andrei Gerea (PNL), Haralambie Vochițoiu (PPDD), Ioan Chelaru (PSD), Tudor Ciuhodaru (PPDD), Mircea Dolha (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Gheorghe Emacu (PSD), Toni Greblă (PSD), Florin Iordache (PSD), Attila Korodi (UDMR), Viorel Ştefan (PSD), Alexandru Vegh (UDMR).

Cu toate că nu fac parte din Comisia specială pentru Roşia Montană, Remus Cernea şi Adrian Gurzău (PDL) s-au alăturat, miercuri dimineaţă, membrilor acestuia, spunând că vor să participe la vizită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ