Preşedintele Consiliului European vrea o reuniune a Eurogrupului pentru Grecia

| 27 apr, 15:41

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a apreciat miercuri că este nevoie de o reuniune a Eurogrupului în zilele următoare, pentru a pune capăt incertitudinilor cu privire la capacitatea Greciei de a se finanţa, informează Reuters.

Anterior, miniştri de Finanţe din zona euro au programat o reuniune a Eurogrupului pentru ziua de joi, însă ulterior aceasta a fost anulată după ce discuţiile cu autorităţile de la Atena, pe tema reformelor care trebuie adoptate în schimbul unor noi împrumuturi, s-au încheiat fără succes. 

"Trebuie să evităm o situaţie de noi incertitudini pentru Grecia. De acea, avem nevoie de o dată concretă pentru o nouă reuniune a Eurogrupului în viitorul apropiat, şi nu vorbesc de săptămâni ci de zile", a spus Donald Tusk. Acesta a adăugat că a avut consultări cu preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem precum şi cu preşedintele Comsiei Europene, Jean-Claude Juncker cu privire la situaţia Greciei. 

Vineri, creditorii internaţionali au cerut Greciei să pună la punct un pachet de măsuri suplimentare de economii, care să fie transpuse în legislaţie dar să fie implementate doar dacă situaţia o va impune, pentru a se asigura că Grecia atinge ţintele fiscale convenite. Fără acest pachet suplimentar, creditorii refuză să acorde noi împrumuturi Greciei sau să demareze discuţiile pentru o eventuală reducere a datoriei Greciei. Fără noi credite Atena refuză să nu poată face faţă unor datorii de aproximativ cinci miliarde de euro care trebuie rambursate până la mijlocul lunii iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ