Preşedintele Iohannis, despre adoptarea Codului Penal: Este revoltător şi inadmisibil

| 04 iul, 15:17

Preşedintele României Klaus Iohannis a afirmat, într-o declaraţie de presă, că va contesta la CCR modificările aduse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

"Astăzi s-a votat în Parlamentul României Codul Penal, mai multe modificări la Codul Penal să fiu mai exact. Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider de-a dreptul revoltător", a spus Klaus Iohannis. "Este inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare", a mai spus acesta, adăugând că va contesta modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală la CCR.

Preşedintele a mai spus că este inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare şi cum se acţioneza în ziua de azi în Parlament.

"Ceea ce se întâmplă în aceste zile este dictatura majorităţii. Este profund dăunătoarea democraţiei", a completat şeful statului.

Șeful statului a adăugat că PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament cu „un simulacru de dezbatere și acest lucru este profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției”, a spus Iohannis.

Acesta a mai spus că despre conţinutul Codului Penal modificat va avea o prezentare mai lungă atunci când îl va contesta la Curtea Constituţională.

"Modificările care s-au făcut sunt fie inutile, fie chiar toxice şi dăunătoare", a completat Iohannis.

"Am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta la Curtea Constituțională Codul Penal și Codul de Procedură Penală", a declarat preşedintele României.

Declaraţiile preşedintelui Iohannis vin după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul privind modificarea Codului penal.

S-au înregistrat 167 de voturi "pentru", 97 ''împotrivă'' şi 19 s-au abţinut. Proiectul urmează să meargă la promulgare la președinţie, însă opoziția a anunțat deja că il vor contesta la Curtea Constituțională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ