Preşedinţii din UE: Jean Claude Juncker caută majoritatea în PE ca să formeze noul Guvern european

| 27 mai, 2014

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au cerut marţi preşedinţilor Uniunii Europene să-l lase pe candidatul conservatorilor, Jean-Claude Juncker, să încerce să obţină o majoritate de 376 de voturi, cu scopul de a fi desemnat preşedinte al Comisiei Europene.

Conferinţa preşedinţilor s-a reunit marţi şi a cerut Consiliului (liderilor UE) să-i dea lui Jean-Claude Juncker - candidatul Partidului Popular European (PPE), cel mai important dintre grupurile politice din cadrul PE - un mandat clar pentru ca să angajeze negocieri cu alte grupuri politice.

"În conformitate cu litera și spiritul Tratatului, totodată ținând cont de rezultatele alegerilor europarlamentare, ne angajăm să intrăm în dialog și consultări cu liderii grupurilor politice din Parlament cu scopul de a stabili candidatul european care să devină următorul președinte al Comisiei Europene aparținând familiei politice care va putea forma majoritatea calificată necesară în Parlamentul European. Candidatul celui mai important grup, domnul Jean Claude Juncker va fi cel dintâi care va încerca să formeze majoritatea necesară", se anunţă în comunicat.

Această decizie a fost luată cu sprijinul grupurilor politice reprezentând cei 645 de membri ai Parlamentului European din legislatura curentă și cel puțin 561 de membri din mandatul care va începe din data de 1 iulie.

Conferința Președinților a decis ca domnul Daul (PPE) și domnul Swoboda (S&D) să transmită declarația astăzi, Președintelui Consiliului European,  domnul Herman Van Rompuy și, de asemenea, să-l informeze în legătură cu decizia Conferinței Președinților.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ