Prima formă a legii votului prin corespondență va fi prezentată marți în Parlament

| 12 oct, 18:15

Autoritatea Electorală Permanentă va prezenta, marți, o primă formă a legii votului prin corespondență Comisiei de cod electoral, urmând ca săptămâna viitoare proiectul să fie dezbătut de Senat, a anunțat președintele comisiei, Gabriel Vlase.

"Autoritatea competentă (AEP — n.r.) are termen 48 de ore pentru elaborarea legii privind alegerile parlamentare și veniți și cu completări la prezidențiale. Le discutăm în comisie. V-aș propune dacă putem până mâine, la ora 16,00, să facem încă o scurtă ședință a comisiei. În condițiile în care ați putea veni cu trunchiul de lege, mâine, la ora 16,00, începem să ne uităm pe subiectul în sine în așa fel încât poimâine să discutăm eventualele chestiuni pe care nu le-am înțeles bine", le-a transmis președintele comisiei, Gabriel Vlase, reprezentanților AEP, conform Agerpres.

Grupurile parlamentare ale PSD, PNL și UDMR și-au prezentat luni în Comisia de cod electoral punctele de vedere cu privire la legea votului prin corespondență.

Citește și:  Marko Bela: UDMR nu susţine votul prin corespondenţă

Gabriel Vlase a explicat că social-democrații doresc aplicarea votului prin corespondență la parlamentare și nu au o problemă ca acesta să fie valabil și la prezidențiale. PSD vrea ca înregistrarea celor care doresc să voteze prin corespondență să se facă cu șase luni înainte de fiecare proces electoral.

Deputatul liberal Mihai Voicu a precizat că PNL vizează aplicarea votului prin corespondență la alegerile parlamentare din 2016, dar și la europarlamentare și prezidențiale, iar înregistrarea celor care doresc să-și exprime acest vot din străinătate să se facă înainte de fiecare proces electoral.

Potrivit deputatului UDMR Marton Arpad, Uniunea vrea ca votul prin corespondență să se aplice doar pentru alegerile prezidențiale, iar înregistrarea votanților din străinătate să aibă loc la data de 1 aprilie a anului electoral.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ