Prima maşină off-road cu destinaţie specială "Made in România", lansată la SAB&Accesorii

| 10 oct, 2013

Primul vehicul off-road de origine românească, destinat salvării de vieţi, produs de compania autohtonă GHE-O Motors, a fost lansat, oficial, astăzi, în prima zi a Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2013 de la Romaero Băneasa.

"Am ajuns în locuri absolut izolate pentru ajuta oameni care aveau nevoie de ajutor. Apoi, ne-am gândit de ce să nu putem construi un vehicul care poate ajunge oriunde? Ne-am dorit mai mult de la un vehicul. Atunci am reuşit să concepem altceva, un vehicul dedicat salvării oamenilor care se află în situaţii absolut critice, în locuri imposibile", a afirmat, la evenimentul de lansare, Florin Radu, fost pilot off-road de raliu, citat de Agerpres.

Noul vehicul special, botezat Rescue, a fost gândit, proiectat şi construit de către specialişti români, cu scopul de a crea un vehicul capabil să ajungă în cele mai grele condiţii, în locuri inaccesibile mijloacelor actuale, atunci când vieţile oamenilor sunt puse în pericol.

GHE-O Motors prezintă vehiculul special drept soluţia ideală pentru transport, suport medical, stingerea incendiilor, aceasta intervenind în diverse situaţii emergente pentru care nu existau soluţii. 

Din punct de vedere tehnic, Rescue este un automobil cu caroserie autoportantă, are 11 locuri, dimensiuni de 5.200/2.700/2.390 şi o greutate de 3,2 tone. Acesta este capabil să transporte aproximativ o tonă de apă pentru stingerea incendiilor şi beneficiază de două motopompe de mare presiune. De asemenea, posedă şenile pe roţile din spate, portbagaj pliabil, o targă medicală cu acces pe uşa laterală, sistem plug, terratrip GPS.

Premium Expo organizează, în perioada 10-20 octombrie 2013, în incinta Romaero Băneasa, cea de-a XI-a ediţie a Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2013 /SAB & Accesorii 2013/, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 50.000 de vizitatori.

Tematica evenimentului cuprinde: autoturisme şi autovehicule utilitare uşoare şi grele, vehicule hibride şi electrice, motociclete, biciclete, piese şi accesorii auto, moto şi velo, sisteme audio şi de navigaţie, echipamente şi utilaje pentru service-uri şi spălătorii auto, tuning auto şi moto, presa de specialitate, societăţi de leasing şi de asigurări auto.

Organizatorii Salonului Auto de la Romaero aşteaptă, la ediţia din acest an, a evenimentului un număr mediu de 5.000 vizitatori/zi, păstrându-se astfel estimările realizate în urmă cu o lună.

SAB&Accesorii 2013 aduce în prim-plan 19 mărci de automobile, suprafaţa de expunere a acestora fiind de 8.000 mp, atât în interiorul halelor de la Romaero, cât şi la exterior. De asemenea, pe aproximativ 2.500 mp expun firme specializate în accesorii auto, în timp ce circa 4.000 mp la exterior sunt rezervate testărilor auto.

La SAB 2013 vor fi prezente mărcile: BMW, Chevrolet, Citroen, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Seat, Skoda.

Pe de altă parte, ca şi anul trecut, cel mai mare producător naţional de automobile, Dacia, a declinat participarea la salon, fără a oferi detalii suplimentare pe acest subiect. 

Programul de vizitare a expoziţiei auto şi de accesorii este de joi, 10 octombrie, până duminică, 20 octombrie, între orele 10,00-20,00, iar biletul de intrare costă 20 de lei, în timp ce pentru parcare se plăteşte 10 lei/zi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ