Prima OUG din cele 25 adoptate de Guvern în ultima şedinţă înaintea demiterii a fost publicată în Monitorul Oficial

| 06 feb, 23:07

 

Prima OUG din cele 25 adoptate de Guvern în în ultima şedinţă înaintea demiterii, referitoare la statutul poliţiştilor de penitenciare, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial

 

 

 

OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr.145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare este prima din lista de 25 discutate marţi seară de Guvern.
OUG se referă inclusiv la concursurile pentru ocuparea postului de poliţist de penitenciar, Guvernul argumentând în nota de fundamentare că, urmare a unei decizii CCR, toate concursurile fuseseră suspendate, iar deficitul de personal este o problemă majoră în sistemul penitenciar.
Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară.
Premierul demis, Ludovic Orban, a declarat miercuri seară că toate cele 25 de Ordonanţe de Urgenţă adoptate de Guvern, marţi seară, vor avea avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial şi că personal a semnat toate actele adoptate de Executiv, imediat după şedinţă.
”Adoptarea ordonanţelor de urgenţă se face şi fără avizul Consiliului legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ. Evident că ordonanţele se aprobă sub rezerva observaţiilor Consiliului legislativ. Asta e aşa, să mai facă cineva puţină tevatură”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.
Întrebat dacă este adevărat că din cele 25 de OUG adoptate marţi seara, doar şase au avizele necesare, aşa cum a declarat Victor Ponta, Orban a spus că nu stie de unde are Ponta această informaţie, dar până la urmă toate ordonanţele vor avea avizele necesare.
”Nu ştiu de unde are această informaţiile Ponta. Până la urmă toate ordonanţele vor avea avizele necesare pentru a putea fi publicate în Monitorul Oficial”, a declarat Orban.
Premierul demis a mai adăugat că a semnat actele adoptate imediat după şedinta de Guvern.
”Eu semnez actele adoptate, imediat după încheierea şedinţei de Guvern. Eu semnez, după ce semnează ceilalţi miniştri care în conformitate cu procedurile legale au obligaţia de a fi avizatori”, a declarat Orban.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ