Prima reacţie a lui Iohannis despre situaţia din Turcia

| 16 iul, 11:57

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că a fost informat despre evoluţia evenimentelor din Turcia chiar de la începutul lor şi îşi exprimă speranţa că ordinea publică va fi restabilită în cel mai scurt timp.

„Turcia este un partener strategic al României şi aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea ţării, pe baza respectării democraţiei şi instituţiilor democratic alese de poporul turc, este importantă pentru securitatea regională, europeană şi internaţională. Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă speranţa că ordinea publică va fi restabilită în cel mai scurt timp. Misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din Turcia sunt pregătite să acorde toată asistenţa necesară, în caz de nevoie, cetăţenilor români aflaţi în Turcia” se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

MAE le recomandă turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Turciei să nu părăsească locaţiile de cazare şi să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate. De asemenea, turiştii care se pregăteau să plece către Turcia sunt sfătuiţi să-şi reprogrameze călătoriile. Potrivit informaţiilor de până în prezent, nu se înregistrează victime sau răniţi în rândul cetăţenilor români aflaţi în Turcia.Ministerul Afacerilor Externe informează că până în prezent nu se înregistrează victime sau răniţi în rândul cetăţenilor români aflaţi în Turcia, reprezentanţii Ambasadei la Ankara şi ai Consulatelor Generale din Istanbul şi Izmir continuând demersurile în vederea acordării asistenţei consulare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ